Как да се върнете от iOS 11 до iOS 10.3.3 на iPhone, iPad и iPod Touch?

Ако сте преминали към операционната система iOS 11 и сте разбрали, че това изобщо не ви харесва, тогава не трябва да се притеснявате, тъй като лесно можете да върнете своя iPhone, iPad или iPod Touch до предишния iOS 10.3.3. В това ръководство ще обясним подробно как да направите това. Да започнем.

Отмяна от iOS 11 до iOS 10.3.3

Връщането към предишна версия на iOS е сравнително прост въпрос. Основното е да следвате всичко, което ще опишем по-долу.

Изтеглете най-новата версия на iTunes и я инсталирайте на вашия компютър или MacBook. Това е много важно, тъй като е изключително трудно да се върнете назад без него. След това изтеглете файла IPSW с фърмуера на iOS 10.3.3, който ще съответства на вашето Apple устройство.

Веднага след като на вашия компютър е инсталирана последната версия на iTunes и се изтегли съответният IPSW файл, свържете вашия iPhone, iPad или iPod Touch към вашия компютър или MacBook с помощта на кабела за осветление.

Сега трябва да влезете в режим на възстановяване на вашето устройство. За да направите това, задръжте едновременно бутоните за захранване и дома, докато на екрана се появи логото на помощната програма iTunes.

Забележка: собствениците на iPhone 7 / iPhone 7 Plus ще трябва да извършат малко по-различни действия, за да влязат в режим на възстановяване: натиснете и задръжте бутоните за захранване и сила на звука едновременно, докато логото на iTunes се появи на екрана.

Ок, веднага щом направите горните стъпки, ще видите известие от iTunes, в което ще ви бъде казано, че устройството вече е в режим на възстановяване.

Задръжте клавиша Option (on) на клавиатурата и щракнете върху бутона за възстановяване (потребителите на компютър трябва да натиснат клавиша Shift и да кликнат), след което изберете IPSW файла с фърмуер 10.3.3, който сте изтеглили по-рано.

След това щракнете върху бутона „Възстановяване“, за да започнете директно процеса на връщане на вашето устройство от iOS 11 до iOS 10.3.3. След като процесът на връщане завърши, трябва само да конфигурирате устройството си, както сте го направили при закупуването му.

Забележка: Ако сте направили резервно копие на устройството си в iCloud или iTunes, преди да преминете към iOS 11, можете лесно да го използвате за възстановяване на вашия iPhone, iPad или iPod Touch.

Източник: geekhow.ru

Интересни Статии