Как да се свържете с Интернет, ако Windows дава грешка от 691 при всеки опит?

Грешка 691 се среща във всички операционни системи от семейството на Windows и е свързана преди всичко с настройките за интернет връзка. Подобна грешка може да възникне както веднага при първия опит за осъществяване на връзка след настройване, така и по-късно, когато успешната връзка с тези мрежови настройки вече е направена многократно. Има няколко причини, които могат да провокират грешка 691, всички те имат различни решения и затова препоръчваме да прочетете този материал изцяло, преди да продължите с корекцията.

Причини за грешка 691

Най-честата причина за грешка 691 при свързване към Интернет е обикновена печатна грешка при въвеждане на потребителско име и парола. Това се показва на дисплея сервизният прозорец с описание на грешката.

Независимо от това, причината за проблемите може да е не само потребителското име и паролата, но и неправилни параметри, посочени за връзката, ако използвате VPN. Грешка при изписването на името на VPN сървъра, невалиден IP адрес на сървъра или неправилна парола за достъп до сървъра. Всичко това също може да причини грешка 691.

Има случаи, когато грешката 691 се появява спонтанно, без промяна на интернет настройките. В този случай трябва да обърнете внимание на програмите, които сте инсталирали в системата наскоро. Най-вероятно един от тях има достъп до системните настройки и ги промени, нарушавайки настройките на връзката и сигурността на мрежовата връзка.

Как да поправите грешка 691 в Windows

  1. Първата стъпка е да изтриете създадената връзка и да опитате да я създадете отново, особено внимателно въвеждайки вход и парола. Проверете дали клавиатурата е правилна, дали Caps Lock е активирана и че въвеждате малки и малки букви.
  1. Отворете прозореца на мрежовите връзки, който можете да намерите в менюто "Старт". Изберете връзката, която използвате по подразбиране и щракнете с десния бутон върху нея. Изберете опцията Свойства. В прозореца, който се отваря, проверете дали предоставеният от доставчика IP адрес е правилен, както и в VPN свойствата, не забравяйте да премахнете отметката от опцията за активиране на домейн за влизане в Windows.

След извършване на настройките е препоръчително да рестартирате компютъра и да опитате да се свържете отново. Грешка 691 вече не бива да ви притеснява.

Интересни Статии