Как да се отървете от проблемите с цветовете, качеството на графиката, мобилното приложение, настройките в играта Fallout 4

Вече сме събрали няколко съвета относно играта Fallout 4, говорихме за решаване на проблеми, свързани с изтеглянето, инсталирането и сривовете на играта на първите етапи след старта. Решавайки подобни проблеми, някои потребители продължават да се сблъскват с катастрофи, закачалки, проблеми и проблеми още по време на преминаването на играта. В днешната статия сме събрали няколко по-ефективни решения за най-често срещаните грешки и бъгове на Fallout 4.

Какво трябва да направя, ако на един от етапите на преминаването на Fallout 4 цялата картина на екрана стане зеленикава, стане черна и бяла или размазана в краищата?

По време на преминаването на играта, в различни епизоди, потребителите забелязват, че изображението на дисплея е получило ясно изразен зеленикав оттенък. Някои потребители, напротив, наблюдават почти пълното изчезване на цветовете и картината става близка до черно-бяла. Също така в тези моменти в краищата на изображението картината може да загуби яснота и да стане изключително размазана и нечетлива.

Това се дължи на закачането на отделни филтри в играта и се елиминира с помощта на специални текстови команди:

 • За да премахнете зеления нюанс, отворете конзолата в играта и въведете командата rimod 00094636.
 • За да нулирате цветовете и да възстановите остротата на изображението, въведете командата rimod 002041B6 в конзолата.

Ефектът от въведените команди ще бъде видим моментално.

Какво трябва да направя, ако не мога да свържа мобилното приложение Pip-Boy към Fallout 4?

За първи път Fallhes 4 пусна мобилното приложение на Bethesda Pip-Boy за iOS и Android . Това е придружаващо приложение за основната игра, което помага за преглед на статистиката на играта, показва някои известия, симулира работата на игровата конзола, а също така съдържа мини-игра.

Някои потребители са срещнали проблеми при опит да свържат мобилното приложение Pip-Boy към основната игра Fallout 4.

За да направите успешна връзка, трябва да следвате кратка процедура и да спазвате някои допълнителни условия:

 • Преди да стартирате Fallout 4 на вашия компютър, деактивирайте активния режим на вашия антивирусен софтуер.
 • Добавете играта към изключенията на вашия антивирус и защитна стена на Windows.
 • Стартирайте играта и в Настройки активирайте поддръжката за мобилни приложения.
 • След това отворете приложението на мобилното си устройство и потърсете играта. Имайте предвид, че вашият компютър и мобилно устройство трябва да са в една и съща Wi-Fi мрежа за успешна връзка.

Какво става, ако играта Fallout 4 се срине при изпълнение на мисията Hunter / Victim?

Мисията на мисията Hunter / Victim е да намери ловеца и да премахне чипа от тялото му. Но повечето играчи не са в състояние да преминат през това местоположение, тъй като след като завършат около 50% от мисията, играта просто се срива, без да съобщава за грешки. Това се случва най-често по време на почистването на една от сградите на това място.

Все още не е възможно напълно да се реши този проблем и най-вероятно той ще бъде елиминиран с поправка от самите разработчици, но има възможност да го заобиколите и да продължите през него.

За да направите това, по време на преминаването на мисията Hunter / Victim, трябва да отворите конзолата за игра и да въведете командата player.moveto 00064dfc. Това ще позволи на вашия герой да стигне до самия край на мисията, заобикаляйки всички препятствия и пропускайки момента с заминаването. След това отворете отново конзолата и въведете командата setstage 000229eb 30. Ще направи същият Hunter да се появи до вас. Просто го убийте, махнете чипа от тялото му и продължете преминаването както обикновено.

Какво трябва да направя, ако в Fallout 4 в някои населени места настройките за защита, вода и т.н. се загубят?

След като играчите коригират параметрите на някои населени места и след това ги напуснат, можете да забележите, че параметрите са намалели или дори са спаднали до нула. В този случай в резултат на това индикаторът на щастието на героя пада. Все още няма официално решение на проблема, но някои потребители забелязаха малък модел:

Ако премахнете всички легла в населеното място и напълно премахнете защитата, след това седнете два или три часа на стола и върнете всички предмети в населеното място, но ги поставяте по различен начин от това как са стояли преди, проблемът с произволната промяна на параметрите вече не се появява.

Какво трябва да направя, ако във Fallout 4 изображението стане бяло и размазано, като отрицателен?

След следващото зареждане на последния запис можете да откриете, че много обекти, зоната около и дори растенията и земята са станали напълно бели. В същото време може да се наблюдава значително намаляване на яснотата на картината, което прави преминаването почти невъзможно.

Ако възникне такъв проблем, първото нещо определено е да проверите за по-нова версия на драйверите за видеокартата или графичния процесор. За целта отидете на уебсайта на производителя или използвайте специален софтуер.

Ако актуализацията не даде желания резултат, отидете на графичните настройки в играта и проверете стойностите на допълнителни ефекти (отражение, влажност, силен дъжд, отблясъци и т.н.). В зависимост от модела на видеокартата и версията на инсталираните драйвери, активирането или деактивирането на тези настройки може да ви помогне. След като промените стойностите, не забравяйте да рестартирате играта.

Какво да направите, ако по време на преминаването на Fallout 4 героят изведнъж започна да изглежда странно и дори грозно?

Ако по време на преминаването на играта Fallout 4 сте използвали код, който придава безсмъртие на вашия герой, може да се появи необичайна грешка. В тези условия, когато вашият герой трябва да умре, да загине, да избухне, да изгори и т.н., той все още остава жив, но в зависимост от обстоятелствата тялото му може да остане обезобразено. Например, ако е попаднал в лава.

За да се отървете от такъв проблем и да върнете героя в първоначалното му състояние и красота, трябва да направите следното:

 • Първо поставете всички важни предмети от багажа си.
 • След това отворете конзолата за игра и въведете командата unquipall. Това ще върне вашия герой в първоначалното му състояние, както по отношение на външния вид, така и по отношение на оборудването. Всичко ще изчезне и дори Pip-Boy.
 • Отворете отново конзолата и въведете командата за рециклиране. Това ще върне дрехите на героя и други неща, но отново ще трябва да го обличате.

Има случаи, когато втората команда връща не всичко, което вашият персиец е имал преди процедурата за възстановяване. Ето защо е толкова важно първо да поставите всичко ценно от багажа.

Какво трябва да направя, ако играта Fallout 4 не определи модела на видеокартата, започне с минимални настройки или откаже въобще да стартира?

В зависимост от модела на видеокартата или графичния процесор, играта Fallout 4 може не винаги да определи правилно графичната конфигурация и да започне автоматично при минимални настройки. Играта все още не е в състояние автоматично да открие определени видове видеокарти. Това води до сериозно намаляване на качеството на изображението, критичен спад на FPS нивото или пълен провал на играта от правилното стартиране и работа.

За да отстраните този проблем, уверете се, че вашата видеокарта използва най-новите драйвери, след което направете допълнителни ръчни настройки, за да помогнете на играта да определи модела на вашата видеокарта:

 • Отворете основната папка на играта и намерете конфигурационния файл, наречен Fallout4Prefs.ini.
 • Намерете параметъра sD3DDevice и въведете модела на вашата видеокарта в този ред. Например, sD3DDevice = ”NVIDIA GeForce GTX 970”
 • Запазете промените и рестартирайте играта.

Моля, обърнете внимание, че играта Fallout 4 е съвместима само с видеокарти, които поддържат DirectX 11. Ако моделът ви няма такава поддръжка, правилната работа на играта и дори нейното стартиране на вашия компютър не са гарантирани.

Какво трябва да направя, ако в играта Fallout 4 всички герои се показват много неясно и се състоят от големи пиксели?

Ако след стартиране на Fallout 4 при максималните графични настройки установите, че всички герои се показват с големи пиксели, докато всички пейзажи и обекти изглеждат доста ясни, ще трябва да направите малко ръчно редактиране на системните файлове на играта, описани по-долу:

 • Отидете в Моите документи> Моите игри> Fallout 4 и намерете конфигурационния файл prefs.ini.
 • Отворете файла с помощта на Notepad.
 • Намерете и редактирайте два параметъра - iVolumetricLightingQuality и bVolumetricLightingEnable. Задайте ги на 0 след знака за равенство.
 • Запазете промените и затворете документа.
 • След това отидете в основната папка на играта и намерете там файла Fallout4Prefs.ini.
 • Отворете файла с помощта на Notepad.
 • Намерете и редактирайте параметъра bVolumetricLightingEnable в него, като го зададете на 0 след знака за равенство.
 • Запазете промените и затворете документа.
 • Рестартирайте играта и проверете качеството на графиката.

След тази процедура тези настройки могат да бъдат загубени по време на следващия рестарт на играта. Ако това се случи във вашата система, променете отново стойностите на параметъра и задайте параметъра само за четене за всеки от тези файлове, като отворите менюто Свойства с десния бутон на мишката.

Какво трябва да направя, ако Pip-Boy във Fallout 4 има мръсен екран и не може да го почисти?

Въпреки че няма официално решение за този проблем, но можете да използвате персонализирани текстури. Тяхното инсталиране ще помогне за промяна на стандартните текстури и активиране на опцията "Чист екран".

За да направите това, следвайте тези прости стъпки:

 • Изтеглете малък архив от тази връзка .
 • Отидете в Моите документи> Моите игри> Fallout 4 и намерете конфигурационния файл Fallout4.ini.
 • Намерете параметъра sResourceDataDirsFinal = STRINGS \ и добавете стойността TEXTURES \ разделена със запетая.В резултат на това трябва да изглежда така: sResourceDataDirsFinal = STRINGS \, TEXTURES \
 • Отидете в основната директория на играта Fallout 4, отворете папката Data и преместете папката с текстури от изтегления архив в нея, като се съгласите да замените файловете.
 • Рестартирайте играта.
 • В настройките за графика и допълнителни ефекти на играта активирайте два нови параметъра: „Блясък за Pip-Boy екрана“ и „Празен екран“.

Ако не сте намерили вашия специфичен проблем в тази статия, разгледайте пълния списък на съвети и решения за Fallout 4 . Ако сред тях няма и описание на решението на вашия проблем, кажете ни за това в коментарите. Ще се опитаме да намерим най-ефективното решение на вашия проблем и да го опишем в един от следните материали.

Интересни Статии