Как да се отървете от „Предназначена търговска употреба“ в TeamViewer

Когато използвате софтуер като TeamViewer, може да срещнете следното съобщение:

Предвидена търговска употреба

Този софтуер може да се използва в търговска среда. Не забравяйте, че безплатната версия може да се използва само за лични цели.

Благодаря ви за честността.

Или ето още едно съобщение от същата "опера":

Открита търговска употреба

Този софтуер може да се използва в търговска среда. Не забравяйте, че безплатната версия може да се използва само за лични цели.

Сесията ще бъде прекъсната след 5 минути.

Ако срещнете подобен проблем, вероятно трябва да знаете, че TeamViewer може да се счита за условно безплатен: докато го използвате за лични цели, можете да получите софтуера безплатно, но ако се опитате да използвате програмата за комерсиални цели, заплатете лиценза.

Тук се появява проблемът: TeamViewer може да ви каже по всяка причина, че сте започнали да го използвате за комерсиални цели, въпреки че това съвсем не е така. Освен това, да се докаже обратното на софтуера е невъзможно. Например, TeamViewer може да открие комерсиална употреба с обикновено повторно свързване, тъй като някои потребители се оплакват от ситуацията с искането на програмата.

В днешната статия ще разгледаме този проблем с вас и ще се опитаме да върнем TeamViewer в работното ви състояние.

„Предназначение за търговска употреба“ в TeamViewer

Е, нека да изразим най-очевидното: вече сте „хванали“ едно от горните съобщения, иначе нямаше да прочетете тези редове сега. Струваше ви се, че използвате софтуера на TeamViewer за лични цели, например, за да се свържете с приятели / роднини и други подобни, но упорито се опитвате да докажете обратното. Случи се - проблемът трябва да бъде отстранен по някакъв начин.

Така че, за да се отървете от съобщенията „Предназначена търговска употреба“ или „Забелязана търговска употреба“ в TeamViewer, трябва да изпълните следните серии стъпки.

  • За начало затворете TeamViewer, ако той все още е отворен с вас. Освен всичко друго, отворете диспечера на задачите и се уверете, че всички процеси, свързани с тази програма, не работят в системата. Ако работят, попълнете ги.
  • Сега отворете системния елемент „Програми и функции“ и премахнете програмата TeamViewer от вашия компютър. Можете също така да използвате специализиран софтуер, чиято задача е да деинсталирате всички видове приложения.
  • Сега отворете програмата Run (Windows + R) и напишете% appdata% в празната, след което натиснете Enter. След като отворите папката, наречена Roaming, намерете папката TeamViewer в нея и я изтрийте.
  • След това натиснете отново Windows + R и въведете стойност regedit в празен ред, за да отворите редактора на системния регистър на Windows. Тук трябва да се задълбочите в регистъра на вашата система и да ги премахнете всичко, което ще бъде свързано със софтуера на TeamViewer.
  • След това отворете папката Program Files в системната секция и изтрийте папката TeamViewer.
  • След това трябва да промените MAC адреса на вашия компютър на всеки друг и след това да запазите промените. Тази стъпка е много важна за успеха на метода.
  • И накрая, просто трябва да направите малък трик, който също играе решаваща роля сред всички тези действия. Така че, изтеглете програмата, наречена Attribute Changer на вашия компютър. С него ще трябва да промените датата на създаване на папката Program Files, от която преди това изтрихме папката TeamViewer. TeamViewer вероятно ще провери тази информация, преди да наложи ограничения.

След като приключите с всичко по-горе, трябва отново да инсталирате TeamViewer на вашия компютър. Този път ограничението под формата на съобщения „Предназначена търговска употреба“ или „Търговска употреба е открита“ няма да се появи. Трябва обаче да зададете следния въпрос: какви действия трябва да избягвам, за да не хващам блокировката отново от TeamViewer? Е, определено не трябва да използвате TeamViewer:

  • подпомагайте клиентите на организацията, за която работите, или нейните служители;
  • свържете се с компютър на работното място чрез компютър у дома;
  • подпомагат всички видове предприятия или дори техните служители.

Въздържайте се от горните действия - и всичко подобно на тях - и всичко ще бъде в ред. Независимо от това TeamViewer в един момент може да подозира, че се използва за търговски цели. Да, може да е много досадно, но няма какво да се направи.

Интересни Статии