Как да се отървете от лагите в игрите?

В днешната статия ще поговорим с вас по доста противоречиви теми, които от една страна изглеждат невероятно прости, а от друга - не много. Ще говорим за теми като изоставане в игрите, защо игрите изостават, какво да правя, ако една игра изостава и други проблеми, които по един или друг начин засягат всички геймъри на PC платформа.

Системни изисквания и изоставания в игрите

Така че нека започнем. Ако дойдохте на компютърни игри съвсем наскоро или наистина не сте се включили в този доста деликатен процес, тогава ще трябва да научите много и да научите много. Като начало посочваме, че абсолютно всяка игра има свои собствени системни изисквания.

Ако вашият компютър не съвпада с тях, тогава с голяма вероятност избраната от вас игра ще изостане. И така, как да се отървете от лагите в игрите? Всичко е съвсем просто - актуализирайте хардуерната конфигурация на вашата машина или, по-просто, надстройте компютъра си.

Купете повече RAM, по-бърз процесор, по-мощна видеокарта и няма да имате време да мигнете око, тъй като всички изоставания в компютърните игри ще изчезнат. Може да имате съвсем логичен въпрос: „Тогава какво да купя?“. Трудно е да си отговорим, защото има много нюанси.

Ако играете eSports игри (DOTA 2 или CS S) или нещо непринудено (платформи или пъзели), тогава няма нужда да купувате силно желязо. Но ако обичате да играете на някой AAA проект от EA или Ubisoft studio, тогава, ако желаете, инвестирайте в нещо продуктивно. Като цяло, когато купувате хардуер, трябва да имате предвид много: тип игри, бюджет и т.н.

Ако бюджетът не ви позволява да надстроите в момента, тогава винаги можете да намалите графичните настройки. Да, неприятно е, но определено може да ви помогне да се отървете от изоставането и спирачките.

оптимизация

Колкото по-мощно е ютията, толкова по-добри ще бъдат игрите на вашия компютър. Това правило обаче не винаги работи, особено в момента. Да предположим, че сте проверили дали вашият компютър отговаря на заявените системни изисквания и наистина - имате звяр, а не кола. Какъв е проблемът тогава? За съжаление, игрите също могат да изостават поради факта, че разработчикът не си направи труда да се опита да оптимизира продукта си за различни системи.

Например, нека да разгледаме сравнително скорошен представител на „неоптимизираната“ каста, Батман Аркъм Найт. Играчите, които го купиха, дори при наличието на мощен автомобил, не биха могли лесно да го играят без изоставания, което обаче продължава и до днес.

Като цяло трябва да научите следното: ако сте сигурни, че играта ТРЯБВА да работи нормално на вашия компютър, но изоставането все още присъства, то това определено е проблем за самата игра. Въпреки че в някои случаи компютърът ви може да се превърне в проблем, ще поговорим за това малко по-късно.

Как да намалим изоставането в подобни игри? За съжаление, трябва да прибягвате до така наречените "патерици" под формата на промяна на стойности в конфигурационните файлове на играта, понижаване на графичните настройки или задаване на специални параметри в програмата за видеокарта. Е, или изчакайте пластира от разработчиците.

Регистрации в онлайн игри

Сега нека разгледаме малко по-различна тема - изоставане в онлайн игрите и как да се отървем от тях. Игрите, които са предназначени изцяло или отчасти за онлайн „битки“, могат да изостават по други причини освен единичните игри.

Например, ако искате да играете на MMORPG, тогава изоставанията там могат да са резултат от огромен брой играчи на сървъра по едно и също време или в същия кадър. Много от играчите в MMO знаят, че играта може да лети на места, където играчите се събират, например, на търговски площи. Ако имате този случай, тогава няма да се направи нищо или можете да опитате да намалите графичните настройки.

Лагите също могат да означават висок пинг, поради което понякога е невъзможно да се играе нещо. Причините за високия пинг могат да бъдат бавна интернет връзка, местоположението на сървъра за играта, проблеми със сървъра за програмисти и т.н. Съответно, за да се отървете от изоставането в мрежово ориентираните игри, трябва да проверите вашата интернет връзка, да изберете сървър с по-нисък пинг (ако е възможно), да използвате вашия интернет само за игра.

Случва се обаче, че проблемът с изоставането в онлайн играта лежи върху плещите на самите разработчици и това не може да бъде поправено. Най-новият пример за небрежност на разработчиците е For Honor, игра от Ubisoft. Играчите постоянно се оплакват и до ден днешен, че For Hohor страда от огромен пинг, прекъсване на връзката, невъзможност да намери играчи и други.

PC проблеми и изоставания

Сега нека разгледаме нещо по-проблематично. Да предположим, че сте играли игри без забавяния през цялото това време, сега, за да не го стартирате, започва да се забавя. Ако това е положението, тогава очевидно имате някакъв проблем с компютъра.

В най-добрия случай имате проблеми с някакъв софтуер в системата, а в най-лошия случай - проблеми с хардуерните компоненти. Под софтуерни проблеми имаме предвид неправилно работещи драйвери за видеокарта, програми, които пречат на вашия компютър да работи нормално, тежки комунални услуги, работещи във фонов режим, залята операционна система и други подобни. Решаването на проблеми от този калибър е много просто и не е трудно.

Проблемите с хардуера обаче са много по-сериозен проблем. Ако имате игри с изоставане, които преди това не изоставаха или не изоставаха слаби игри, може би видеокартата, централният процесор, RAM лентата или дискът не са успели.

Най-честата причина за стартирането на изоставането в играта и системата като цяло е прегряването, което може да намали производителността на системата. Уверете се, че вашата видеокарта или процесор не се прегрява. Това е особено вярно, ако изоставате в игрите на лаптоп.

Трудно е да се посъветва нещо по темата за компютърните проблеми, тъй като има много компоненти в компютъра, всеки от тях може да има свой проблем и т.н. За съжаление можем само да препоръчаме да намерим източника на проблема и след това да започнем от него в нашето търсене на решение.

резултати

Така че, нека да обобщим през какво сме преживели. Как да накараме играта да не изостава:

  • Уверете се, че вашата система отговаря на препоръчителните системни изисквания.
  • Намалете графичните настройки в желаната игра.
  • Надстройте системата, като замените старите системни компоненти с по-нови и по-продуктивни.
  • Актуализирайте драйверите на видеокартата, почистете системата или я инсталирайте отново въз основа на състоянието.
  • Поправете проблемите с желязото, ако са идентифицирани.

Както вече споменахме в самото начало на този материал, ако сте нови за компютърните игри, ще трябва да се разровите много: какви игри няма да изостават на вашия компютър, коя видеокарта трябва да стартирате нещо и т.н. Ако започнахме да рисуваме всички функции на игрите на компютър, статията никога няма да свърши. Статията обаче трябва да отговори на въпросите на тези, които току-що са започнали да играят на компютъра.

Интересни Статии