Как да се отървете от грешката com.android.snap на устройства с Android?

След инсталирането на актуализациите много потребители на устройства с Android срещат известия за грешки в com.android.snap. Известието с грешката com.android.snap се появява на черния екран и след опит да затворите известието, съобщението за грешка се появява отново. Най-вероятно тази грешка е причинена от стартиране на приложения, които използват снимки и изображения (Photo Editor, Square InstaPic, Snapchat и др.), Тъй като com.android.snap е библиотека, отговаряща за редактирането на изображения на устройства с Android.

Много потребители се сблъскват с различни проблеми, след като започнат да се появяват известия с грешката com.android.snap, например смартфонът може да започне да се рестартира. В някои случаи възниква грешка при използване на незабавни месинджъри с функции за редактиране на изображения (като Viber, Snapchat и т.н.).

Но има случаи, в които уведомяването за грешката com.android.snap показва наличието на вирус на вашето устройство, защото след известно време, използвайки смартфона, можете да започнете да виждате рекламни банери на вашия екран. Сега няма съмнение - това е чисто подвижен троянец.

Важно! Пълното нулиране на устройството няма да ви помогне да се отървете от вируса com.android.snap. Но в тази статия ще ви покажем как да го премахнете.

Как да деактивирате досадни известия с грешка com.android.snap?

Първо трябва да спрем досадните известия от грешката com.android.snap. Следвайте инструкциите по-долу:

  1. Отворете Настройки> Приложения> Всички .
  2. Намерете com.android.snap в списъка и кликнете върху него.
  3. Изчистете данни и кеш, спрете приложението ръчно и изключете известията му.

Тези стъпки ще ви помогнат да се отървете от досадни известия и рекламни банери. Сега знаем със сигурност, че com.android.snap причинява проблема.

Как да поправите грешката com.android.snap на Android?

Решение 1: премахнете наскоро изтеглените приложения, които могат да бъдат заразени

Важно! Преди да започнете, трябва да имате root достъп до устройството си с Android.

Първо, трябва да намерим всички заразени приложения и да ги изтрием:

  1. С помощта на файловия мениджър отидете в папката system \ app
  2. Променете опциите си за гледане, за да получите по-подробна информация за всяко приложение. На този етап трябва да сортирате всички приложения по дати и да намерите тези, които наскоро са променени или инсталирани.
  3. Премахнете всички нови несистемни приложения. Старите приложения не могат да се пипат.
  4. Рестартирайте устройството.

Решение 2: премахнете com.android.snap вируса, като използвате антивирусен софтуер на трети страни

Намерете антивирусна програма в магазина за приложения на Play Market - безплатни приложения от най-висок клас вършат чудесна работа.

Интересни Статии