Как да се отървете от грешка 403, която предотвратява инсталирането на приложения и игри от Google Play?

Ако видите код за грешка 403 при опит да инсталирате приложение или игра от магазина на Google Play, внимателно прочетете инструкциите, описани по-долу. Препоръчваме ви да ги изпробвате едно по едно, докато грешката вече не се появи.

Причини за грешка 403 в Google Play

Грешка 403 при инсталиране на игри и приложения може да бъде предизвикана от няколко фактора. Най-често срещаният от тях е баналното препълване на системния кеш на магазина, който заема голямо пространство в паметта на устройството и пречи на нормалната му работа.

Малко по-рядко, но все пак има грешка 403, провокирана по един или друг начин, блокираща работата на услугите на Google във вашия регион или конкретно вашия IP адрес (например, както се случи с Република Крим, където достъпът до всички услуги на Google беше блокиран).

Да се ​​отстранят подобни проблеми е съвсем просто. Инструкциите са дадени по-долу.

Метод №1

За да изчистите кеша на магазина Google Play, трябва да отидете в приложението Настройки на вашето устройство, да изберете категорията Приложения, да намерите списъка с инсталирани програми Google Play Market, Google Play Services, Download Manager. Влизайки алтернативно в свойствата на всяко от тези приложения, изчистете кеша и изтрийте данните, като щракнете върху съответните бутони.

Ако след това магазинът на Google Play продължи да дава грешка 403, най-вероятно достъпът е блокиран и тогава трябва да преминете към втория метод.

Метод №2

Ако достъпът е отказан от Google или от вашия доставчик, най-вероятно вашият IP адрес е блокиран, като използвате вашия смартфон или таблет онлайн. За да заобиколите блока, трябва да „измамите“ мрежата и да влезете в Интернет под различен адрес. За това трябва да използвате прокси сървъри.

  • Изтеглете приложението ZenMate VPN Security & Privacy for Android за вашия компютър и го инсталирайте на мобилното си устройство с помощта на файлов мениджър.
  • Следвайте простия процес на регистрация, след който ще видите списък на страните, чиито IP адреси можете да използвате.
  • Изберете всяка държава и минимизирайте приложението.

Сега ще бъдете свързани към мрежата под различен IP и Google Play ще бъде сигурен, че сте в САЩ, Великобритания или например Швеция. Инсталирайте нужните приложения и деактивирайте ZenMate VPN.

Интересни Статии