Как да се отървете от грешка 0x80070570, която възниква при инсталиране на Windows OS

Най-болезнените и неочаквани грешки на Windows са тези, които се появяват директно по време на инсталирането на операционната система. В такива моменти е доста трудно да разберем какво е предизвикало появата на тази или онази грешка, а самият код е малко вероятно да ви каже нищо. Например, ако видите, че е възникнала грешка 0x80070570, тогава трябва да знаете точно от какво може да дойде и поне няколко начина да я поправите. В тази инструкция сме събрали няколко инструкции, които ще ви помогнат да предотвратите появата на тази грешка или да я елиминирате по време на инсталирането, ако все още виждате този код.

Причини за грешка 0x80070570

Вероятно е известно, че ако видите кода 0x80070570, тогава най-вероятно това се е случило поради факта, че някои елементи на системата са повредени или неправилно работят. Поради това е просто невъзможно да завършите четенето на инсталационното изображение или всеки системен файл не може да бъде записан в паметта на вашия компютър. От това можем да заключим, че причините за такава неприятност могат да се търсят или в самото изображение на Windows, което се използва за инсталиране, или в RAM паметта, или на твърдия диск, на който е записана операционната система. По-долу ще разгледаме най-ефективните начини да определим къде точно се крие проблемът и най-важното - как да го отстраним.

Как да поправите грешка 0x80070570

  • Процесът на инсталиране на Windows на компютър започва с копиране на необходимите файлове в системната папка. Ако файловете са повредени и е невъзможно да ги прочетете от медиите, тогава със сигурност ще видите грешката, за която говорим. Най-лесният начин да разберете дали инсталационният ви файл работи е да опитате да стартирате инсталацията на друг компютър. Ако там ще бъде невъзможно да инсталирате ОС, това означава, че файловете на вашия диск или флаш устройство са повредени. Ще трябва да инсталирате от различно изображение и от различен носител.
  • Проблемът може да е и в RAM паметта. За да проверите неговата ефективност и липсата на системни грешки, ще ви трябва малка помощна програма MemTest, която може да бъде изтеглена безплатно на официалния уебсайт на разработчика. С него можете да стартирате тест, който проверява слотовете RAM за недостатъци или неизправности. Въпреки факта, че подобен тест може да продължи до няколко часа, няма да навреди да го проведете. Според резултатите от него ще видите в какво състояние е паметта и дали причинява грешки. Ако случаят е такъв, тогава ще ви помогне само замяната.
  • Понякога е невъзможно да се инсталира операционната система, тъй като самата папка на системата, в която се копират файловете, не е налична или е невъзможно да се запишат файлове в или да се четат в тях. За да разрешите този проблем, трябва да опитате да форматирате напълно твърдия диск, на който инсталирате. Това се прави най-добре с помощта на Live CD или Dr.Web Live Disc помощната програма. След форматирането, опитайте да инсталирате отново. Ако възникне грешка по време на процеса на почистване на диска, тогава трябва да помислите за тестването или замяната му. Най-вероятно проблемът е в него.

Интересни Статии