Как да се отървете от грешка 0x80070017 и да завършите инсталирането или актуализацията на Windows

По време на инсталирането или актуализирането на Windows до последната версия, Центърът за актуализиране може неочаквано да прекъсне процеса и да даде код за грешка 0x80070017. Той ще се появи в прозореца на Центъра за актуализиране, но когато се опитате да отворите подробности за грешката, ще видите само съобщение, че системата не е в състояние да завърши инсталацията. В тази статия ще се опитаме да анализираме възможно най-задълбочено причините за проблеми по време на инсталирането на Windows и неговите актуализации, както и да ви кажем как да коригирате грешка 0x80070017.

Какво означава грешка 0x80070017?

Грешка 0x80070017 най-често показва, че инсталационната програма не може да чете от медията една или друга част от файловете, необходими за успешното завършване на процеса на актуализиране. Често подобен проблем може да се наблюдава при инсталиране на Windows от DVD устройство или флаш устройство. Проблемите при четене на медия причиняват грешка 0x80070017 и в резултат на това процеса се прекъсва. По-долу ще разгледаме няколко начина, които ще коригират проблемите с грешка 0x80070017 и успешно завършат както чистата инсталация на Windows, така и нейната актуализация.

Как да поправите грешка 0x80070017 при инсталиране на Windows

Вероятността да получите грешка 0x80070017 точно по време на инсталирането на Windows е много по-висока, отколкото във всички останали случаи. Работата е там, че актуализациите се инсталират чрез изтегляне на определени файлове от мрежата и разопаковането им вътре в самия твърд диск и се извършва чиста инсталация на Windows с помощта на различни външни носители. Именно те често провокират появата на грешка.

Ако инсталирате от DVD диск и по време на процедурите виждате грешка 0x80070017, трябва да извадите диска от устройството и да го проверите визуално. Проблемите с четенето на информация могат да доведат до замърсяване на огледалната повърхност на диска. Почистете го и опитайте да инсталирате отново.

Ако дискът има сериозни драскотини по огледалната повърхност, препоръчваме ви да откажете да инсталирате Windows от този носител и да създадете инсталационно флаш устройство. Вероятността от проблеми по време на инсталирането от флаш устройство е много по-ниска. За да създадете USB флаш устройство, ще ви е необходимо изображение на Windows ISO и собствени инструменти за изтегляне на Microsoft. Можете да го изтеглите от този линк .

Как да поправите грешка 0x80070017 при актуализиране на Windows

Понякога може да възникне ситуация, при която възниква грешка 0x80070017 дори при инсталиране на актуализации на Windows. Това най-често се причинява от отделни грешки в системата. За да се отървете от тях и да нормализирате работата на Центъра за актуализации, изпълнете следните прости стъпки:

  1. Стартирайте командния ред (трябва да направите това от името на администратора, като използвате специалния елемент в контекстното меню, достъпен чрез щракване с десния бутон върху иконата на командния ред)
  2. След всяко натискане на клавиша Enter въведете следните команди една след друга.

    нетно спиране wuauserv

    CD% systemroot% \ SoftwareDistribution

    Ren Изтегляне Download.old

    нетен старт wuauserv

Ако всичко е направено правилно, след като се върнете в Центъра за актуализация и рестартирате инсталацията, грешка 0x80070017 вече няма да ви притеснява.

Интересни Статии