Как да се отпишете от Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass - Избор от ентусиазирани играчи за разширяване на вашето игрово изживяване. Но при липса на време и пари тази услуга става обременяваща. Надяваме се, че успяхте да оцените всички негови характеристики. Затварянето на платен абонамент за Xbox Game Pass е съвсем проста: имате нужда само от данни за вход за акаунта на Microsoft, към който е прикачена Xbox Game Pass, и вашия компютър или Mac.

Но има един важен момент, за който трябва да знаете. Този момент е загубата на възможността за стартиране на игри, изтеглени преди това от тази услуга, т.е. след като се отпишете, губите способността да играете игри, изтеглени преди това от услугата Xbox Game Pass. Ето защо, ако вече сте започнали да играете някои от игрите, тогава трябва да завършите процеса на играта в близко бъдеще и едва тогава да започнете да анулирате абонамента.

Влезте във вашия акаунт в Microsoft

Преди това беше възможно да се отпишете от уебсайта на Xbox Game Pass, ако сте се регистрирали чрез Xbox One, Xbox One S или Xbox One X, но за съжаление няма такава възможност. За да завършите това действие, в момента ще трябва да отидете на уебсайта на Microsoft и да анулирате съществуващия си абонамент там. След като сте на началната страница, щракнете върху връзката за вход в горния десен ъгъл и влезте, като използвате информацията за вашия акаунт в Microsoft (а именно имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате вашия Xbox акаунт).

Влезте в акаунта си в Microsoft, за да видите информация за активни абонаменти.

След като влезете, щракнете върху името си в горния десен ъгъл и след това щракнете върху връзката „Моят акаунт в Microsoft“ (подчертана в синьо). В горната част на следващата страница е разположен дълъг контролен панел с подзаглавия „Акаунт“, „Ваша информация“, „Поверителност“, „Сигурност“, „Награди“, „Плащане и фактуриране“, както и „Услуги и абонаменти“. Кликнете върху последния елемент. Ще бъдете отведени до екрана за управление на абонамента, където можете да отмените пропускането на Xbox Game. За да се присъедините отново към Xbox Game Pass, ще трябва да отворите нов акаунт на конзолата на Xbox или да се върнете на тази страница и да извършите процеса на пререгистрация на акаунта.

Интересни Статии