Как да решим проблема с трептящия дисплей на iPhone 6

Това е последният ни материал от поредица от решения на определени проблеми, с които може да се сблъска всеки собственик на iPhone 6. Днес ще разгледаме начин да премахнем едно наистина неприятно влошаване, което може да възникне при всеки потребител - трептене на дисплея. Взехме тази тема за писане на инструкции от реалния живот - един от нашите читатели ни изпрати история и въпрос и се опитахме да опишем инструкциите за решаване на проблема възможно най-подробно.

Ако използвате iPhone 6 или който и да е друг модел смартфон на Apple, тогава по всяко време можете да зададете въпроса си в коментарите, описвайки разбивки и грешки, които се случват при работата на устройството. Ще се радваме да се опитаме да ви помогнем да решите вашите проблеми и отстраняване на проблеми. Всичко, което се изисква от вас, е да ни предоставите най-подробна информация и повече подробности, за да можем да дадем най-правилния и ефективен начин за решаване на проблема ви.

Проблем с трептене на дисплея на IPhone 6 след срив

Проблем: Тази сутрин се готвех за работа и iPhone ми лежеше на рафт в шкафчето. Когато извадих колан оттам, разбира се, закачих телефона и той падна на пода от височина около един и половина метра, с дисплея надолу. Той беше в защитен калъф, а закаленото стъкло беше залепено на дисплея. Благодарение на стъклото дисплеят остана непокътнат, но самият той не оцеля от удара и се напука. Независимо от това, сега изображението на дисплея започна да мига и понякога придобива жълти, зелени или сини нюанси. Дисплеят работи и сензорната му повърхност работи правилно - пиша този текст директно от телефона, но въпреки това бих искал да знам какво мога да направя, за да премахна този ужасен трептене. Кажете ми, мога ли да поправя този проблем със iPhone 6 със собствените си ръце?

Решение: Всяко падане, разбира се, може да повреди не само външния вид и тялото на вашето устройство, но и да повлияе неблагоприятно на вътрешните компоненти на смартфона, което може да причини неизправност във вашия случай. Горещо препоръчваме да се откажете да се опитвате сами да отстранявате хардуерни проблеми. Освен в случаите, когато вероятно знаете какво правите и имате известен опит в това. Най-доброто решение във вашия случай би било да се свържете с оторизиран сервизен център за квалифицирана помощ.

Но преди да поискате помощ, препоръчваме да архивирате всичките си данни, да възстановите фабричните настройки в iPhone 6 и да изчистите потребителска информация. По този начин можете да проверите дали проблемът ви с трептенето на дисплея е софтуер или се дължи на софтуерни грешки.

Преди да възстановите настройките на iPhone 6 и да извършите почистване:

  • Уверете се, че имате най-новата версия на iTunes, инсталирана на вашия компютър.
  • Архивирайте устройството си в iTunes. Синхронизирайте цялото съдържание, което се съхранява на вашия iPhone.
  • Ако използвате iOS 6 или по-нова версия, отидете на Settings> iCloud и изключете функцията Find iPhone.

Почистване и възстановяване на устройства

  • Свържете смартфона към компютъра, като използвате оригиналния кабел, който е приложен към него.
  • Изберете устройството си в прозореца на iTunes.
  • В раздела Общи щракнете върху бутона Възстановяване.
  • В съобщението, което се появява, изберете опцията Възстановяване отново, за да потвърдите, че сте съгласни да възстановите фабричните настройки на вашето устройство и да изтриете абсолютно цялата информация за потребителя. iTunes ще изтегли най-новия софтуер на устройството от Интернет и ще извърши операция по възстановяване.
  • След тази процедура вашият смартфон ще се рестартира. Когато възстановяването приключи, на екрана на устройството ще видите поздравително съобщение. Следвайте всички стъпки на Setup Assistant, за да активирате вашия смартфон. Можете да го конфигурирате като чисто нов или да изтеглите едно от създадените преди това копия - от iTunes или от облачната услуга iCloud. Ако правите тази операция със смартфон, а не с таблет или iPod, уверете се, че в тавата е инсталирана SIM карта. Неговото присъствие е необходимо за активиране на устройството.

Интересни Статии