Как да редактирате PDF файлове? 5 най-добри програми

Добре дошли в нашето ръководство за редактиране на PDF файлове. PDF файловете са полезни за тяхното многозадачност и можете да ги изпращате на всеки, независимо дали файлът е на компютър, телефон или таблет и знаете, че вашият получател ще може да го отвори, без да се притеснява от несъвместими формати. Работата с такива файлове е много проста.

Наличието на необходимите инструменти, редактирането на PDF няма да бъде трудно, независимо дали трябва да направите някои корекции или да извършите пълномащабна работа, за да модифицирате файла. Ще ви кажем как да го направите, а вие можете да редактирате вашите PDF файлове само с няколко кликвания.

ApowerPDF

ApowerPDF е избор на много потребители, когато става въпрос за редактиране на PDF файлове. Това е многофункционална и лесна за използване онлайн програма, и в същото време е абсолютно безплатна. Изтеглете и стартирайте инсталационния файл на ApowerPDF. След това щракнете върху бутона "Изпълнете онлайн", за да отворите безплатната версия на приложението. Можете да използвате всички функции на тази програма, с изключение на инструмента за премахване на воден знак. Но можете да закупите лицензирана премиум версия, която има функцията да премахва водни знаци. Можете също така да проектирате свой собствен воден знак и да маркирате с него готови PDF файлове.

Процес на редактиране с помощта на ApowerPDF

Отворете онлайн версията на ApowerPDF, щракнете върху бутона "Редактиране на PDF" и изберете PDF файла, който искате да редактирате. Текстовите полета и изображенията се маркират автоматично. За да започнете редактиране, плъзнете или кликнете върху изображението, изберете целия текст или отделния му фрагмент. От дясната страна има лента с инструменти, която предоставя различни опции за редактиране на изображения, включително текст. Можете да промените цвета, размера, местоположението и разстоянието, да го форматирате, да добавите очертание, суперскрипт и подпис. Това е лека, лесна за използване и изненадващо мощна безплатна програма.

Създайте нови PDF файлове

Една от най-търсените функции на ApowerPDF е възможността за създаване на PDF файлове. Платените версии на такива програми обикновено имат тази функция, но с ApowerPDF я получавате безплатно. За да започнете редактиране, щракнете върху бутона Старт онлайн на началната страница на ApowerPDF и след това щракнете върху Създаване на PDF. Това ще ви позволи да отворите всеки файл и да го покажете като готов PDF файл с всички редактируеми инструменти, ако имате нужда от тях.

Можете също да създадете чист PDF документ. Щом ApowerPDF отвори файла, щракнете върху бутона „Създаване“, разположен в горния ляв ъгъл, след което щракнете върху „Празен документ“. Посочете необходимите размери на файловете или използвайте предложените шаблони, след което щракнете върху „OK“. След това можете да добавите изображения или текст, като щракнете върху бутона „Редактиране“, „Добавяне на текст“ или „Добавяне на изображение“, за да създадете желания документ.

LibreOffice Draw за редактиране на PDF

Офисният пакет с отворен код, Libre Office, се осигурява от Draw, който е ефективен PDF редактор с впечатляващ набор от функции за напълно безплатно приложение. Не е нужно да плащате за нищо, няма ориентири в оригиналния документ и ограниченията на безплатната пробна версия.

След отваряне на PDF файла, щракнете където и да е на страницата, изображението или текстовото поле ще бъдат автоматично избрани, избраната област може да бъде преместена или променена, както желаете. Добавете нови елементи: диаграми, мултимедия, слоеве, текст, форми и изображения. Програмата има много възможности за рисуване, преобразуване и добавяне на различни файлове.

Редактиране на PDF с PDF-XChange Editor

PDF-XChange Editor е един от любимите PDF редактори на много потребители, защото е много лесен за използване. След инсталирането отворете PDF файла и кликнете върху бутона "Промяна" на лентата с инструменти. За да редактирате текста, щракнете върху бутона "Текст" в менюто, което се показва. Сега кликнете върху текстовото поле, което искате да редактирате, и то ще бъде автоматично избрано; Щракнете и плъзнете дръжките, за да промените размера, или въведете нов текст, за да го промените. PDF-XChange Editor ви позволява да редактирате изображения, като кликнете върху бутона "Редактиране" и след това "Изображения", но воден знак ще бъде инсталиран на готовия файл, ако не закупите лицензирана версия.

Редактирайте PDF с Adobe Acrobat Pro DC

Adobe Acrobat е една от най-известните програми за гледане и редактиране на PDF файлове с помощта на различни инструменти. Отворете PDF в Acrobat и кликнете върху „Редактиране на PDF“ от дясната страна на лентата с инструменти. За да редактирате текста, задръжте курсора на мишката върху него. Можете да промените външния вид на документа, като промените опциите за формат на лентата с инструменти. За да коригирате изображението, преместете курсора на мишката върху чертежа, за да го изберете, и след това го редактирайте с помощта на секцията параметър „Обекти“, която се намира на същата лента с инструменти като текстовия редактор.

Редактиране на PDF с Foxit PhantomPDF

PhantomPDF е лека програма за редактиране на PDF файлове за Windows, създадена от същите хора като установения Foxit Reader. След инсталирането получавате 14-дневна пробна версия на PhantomPDF, която ви позволява да се запознаете с всички функции и да видите дали ще ги използвате, преди да закупите платена версия.

Щракнете върху бутона „Отваряне на файл“ и изберете PDF. Кликнете върху бутона „Редактиране на обект“, изберете „Изображение“, за да редактирате. PhantomPDF подчертава очертанията на изображението, когато го плъзнете. Щракнете върху „Редактиране на текст“, след което щракнете върху текстовото поле, за да промените думите на страницата. Използвайки обичайните инструменти, можете да добавяте отметки, връзки и дори да вграждате видеоклипове.

Редактиране на PDF с Sajda

Sejda е чудесен избор от много онлайн PDF редактори. Програмата е не само безплатна, но има и голям избор от полезни инструменти, които ви позволяват да конвертирате, компресирате и разделяте PDF файлове и дори да разпознавате текстови изображения. На Sejda.com първо щракнете върху PDF Editor и след това изтеглете PDF файл. След това в горната част на екрана ще се появи лента с инструменти, която ви позволява да добавяте или редактирате текст, да променяте форми и изображения, да подписвате страници и много други. Има и платено приложение за редактиране на файлове при липса на интернет връзка.

Интересни Статии