Как да разрешите грешка 80070490 при инсталиране на актуализацията на Windows 7

При надграждане до по-нови версии на Windows 7 потребителите на Windows 7 могат да срещнат грешка 80070490. Тя предотвратява инсталирането на файл, изтеглен от Центъра за актуализации и следователно предотвратява инсталирането на всички последващи актуализации и системни корекции. Този проблем създава много трудности за потребителите, тъй като понякога е трудно да се определи причината му. В тази статия ще обясним защо възниква грешка 80070490, какво я провокира, а също така ще предоставим пълни инструкции за нейното разрешаване.

Причини за грешка 80070490

Тъй като версиите на операционната система Windows 7 имат различни размери на бита, всички актуализации се предлагат в две версии. За 32-битов и 64-битов Windows. Тези версии не са взаимозаменяеми и инсталирането в несъвместима версия на ОС ще бъде просто невъзможно. Ако Центърът за актуализация не може да определи капацитета на системата, инсталирана на вашия компютър, процесът на инсталиране ще бъде прекъснат автоматично и ще получите грешка 80070490.

Как да поправите код за грешка 80070490

Стъпка 1: Проверете дълбочината на бита на Windows, инсталирана на вашия компютър.

  • На иконата на My Computer щракнете с десния бутон на мишката и изберете Properties.
  • Пред вас ще се отвори прозорецът на системата, където сред кратките характеристики на вашия компютър също ще бъде посочена дълбочината на бита (капацитет на бита) на ОС - 32 или 64.
  • Следвайте тази връзка към официалния уебсайт на Microsoft и изтеглете специална помощна програма, която ви позволява да проверите дали вашата система е готова да инсталира актуализации. Изтеглете версията, която съответства на вашата ОС и нейната битова дълбочина.

Стъпка 2: Стартирайте и инсталирайте изтегления файл. Той ще отстрани проблемите с Центъра за актуализиране и ще възстанови правилната дефиниция на битовата дълбочина, за да продължи инсталирането на всички следващи актуализации на Windows.

Стъпка 3: Стартирайте Windows Update и опитайте да инсталирате актуализацията отново.

Ако грешка 80070490 не е разрешена, трябва да подготвите инсталационния диск на Windows или USB флаш устройство със същия комплект за разпространение, който е инсталиран на вашия компютър, и да преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Опитайте да извършите възстановяване на системата и да инсталирате актуализации.

  • Включете USB флаш устройството или поставете зареждащия диск на Windows във вашия компютър.
  • Отворете дистрибуторския комплект и стартирайте файла setup.exe с правата на системния администратор.
  • Изберете езика на вашата система и преминете към следващата стъпка.
  • Инсталаторът ще определи, че Windows вече е инсталиран на вашия компютър и ще предложи да се свърже с мрежата, за да провери за актуализации за съществуващата версия. Съгласен съм с такава проверка.
  • Посочете коя версия на Windows е инсталирана на вашия компютър и коя битова дълбочина има. Щракнете върху Напред.
  • Когато инсталаторът ви подкани да изберете типа на инсталацията, изберете Актуализация вместо Пълна инсталация, която се извършва само на чист твърд диск. При актуализиране всички файлове и системни настройки ще бъдат записани.
  • След приключване на процедурата за изтегляне и инсталиране на актуализацията, вашата система ще получи най-новата версия и всички актуализации ще бъдат инсталирани до най-актуалната. Също така грешка 80070490 ще бъде автоматично коригирана и последващата работа на Центъра за актуализиране ще се извърши без повреди.

Интересни Статии