Как да разбера дали играта ще отиде до компютъра?

Всички играчи на компютър рано или късно си задават един прост, но в същото време тъжен въпрос: „Ще работи ли тази игра на моя компютър?“. Всяка машина има своя уникална спецификация и само най-мощните компютри могат да изпълняват всички най-взискателни и модерни играчки или приложения.

Независимо дали потребителите със средни или бюджетни надстройки са непрекъснато принудени да проверяват дали проект ще продължи на тяхната машина. Тъжна истина, но какво можете да направите по въпроса. И така, в тази статия ще ви разкажем как и с каква помощ можете да проверите дали вашият компютър отговаря на системните изисквания на играта.

Как да проверя дали играта ще отиде на компютър?

Така че, има няколко метода, за да проверите дали тази или онази играчка ще продължи във вашата конфигурация. Най-лесният метод е да сравните компютъра си със системните изисквания за играта.

Системни изисквания

Къде мога да намеря тези системни изисквания за играта, от която се нуждаете? Честно казано, в огромен брой източници. Например, можете да ги намерите в официалния уебсайт на играта, в магазина за дигитална дистрибуция, където е закупена играта, в полето за игра (корица), както и куп други сайтове и издания за игри, които публикуват системни изисквания на страницата на играта.

След като намерихте системните изисквания за вашата игра, просто ги сравнете с хардуера на вашия компютър. Обикновено разработчиците определят минималните и препоръчителни системни изисквания. Веднага трябва да предупредите, че минималните системни изисквания ви гарантират само две неща: стартирането на играта и по възможност задоволителен FPS.

Така че, ако разбирате, че вашият компютър отговаря на минималните системни изисквания, тогава можете спокойно да кажете, че играта ще работи върху него. Ако отговаря на препоръчаните, тогава ще отиде още по-добре.

Различни сайтове

Ако не искате да се занимавате с търсенето на системни изисквания, за да отговорите на въпроса „Ще изтегли ли компютърът ми тази игра“, тогава можете да използвате услугите на различни ресурси в мрежата, които могат автоматично да сканират вашата система. След сканиране ресурсът ще ви каже дали тази или онази игра ще работи на вашата система.

Посочването на конкретен ресурс е доста трудно, тъй като в мрежата има огромен брой от тях. Просто въведете в търсачката си заявка от типа „проверете дали играта ще отиде на компютъра онлайн“ или „сайтът проверете дали играта ще отиде на компютъра“ и ще намерите необходимия ресурс.

Отличен пример за такъв сайт е самата Nvidia, която осигурява подобно сканиране. Въпреки това, не само целия компютър, а само вашата видеокарта, но в повечето случаи това е напълно достатъчно.

Тест за компютърна производителност онлайн

Ако обаче искате да определите дали играта ще премине по-точно от автоматичното сканиране на компоненти на компютъра, препоръчваме ви да използвате такова готино нещо като тестове за ефективност на компютъра онлайн.

След като дойдете на един от тези сайтове, ще трябва или да отговорите на редица въпроси, зададени относно конфигурацията на вашия компютър, или ръчно да въведете хардуера си в падащите полета. След като всичко е настроено, остава да кликнете върху бутона "Проверка", "Тест" или "Сравнение", след което ресурсът ще ви даде вашите резултати. Ако бързо искате да разберете дали определена игра ще работи на вашия компютър, тогава онлайн тестовете са чудесно решение.

В заключение

В крайна сметка всичко се свежда до факта, че по някакъв начин трябва да разчитате на системните изисквания от разработчика. Различни ресурси или онлайн тестове, които ще ви помогнат да разберете дали определени игри ще отидат на вашия компютър, също ги използвате при изчисленията и сканирането на вашата система. Като цяло всичко се свежда до факта, че трябва да се чудите дали играта ще отиде на компютъра или не въз основа на системните изисквания.

Интересни Статии