Как да промените размера на шрифта в Windows 10?

Вероятно сте имали идеята, че размерът на шрифта в Windows 10 и наистина във всяка друга операционна система на Microsoft не е толкова приятен за окото. Понякога поглеждате монитора и си мислите: „Ако шрифтът беше малко по-голям, той ще стане много по-добър.“

За щастие можете да промените размера на шрифта в Windows 10, което е доста бързо и безболезнено за вас. В тази статия ние просто ще опишем как да извършите тази задача, за да улесните живота на потребител на Windows 10.

Windows 10 е доста гъвкава система и позволява на потребителите си да правят различни промени сами. Собствениците на системи могат да променят размера на текст, икони, рамки на прозорци, различни менюта, кутии за съобщения и други графични потребителски интерфейси.

Всички промени, от които се нуждаете, могат да бъдат направени чрез менюто "Разделителна способност на екрана". В тези настройки ще трябва да намерите конкретен плъзгач, който да преоразмерява текста за различни елементи на Windows 10.

По подразбиране операционната система е зададена на плъзгача 100%. Ако обаче имате проблеми с размера на шрифта за текста, тогава можете да преместите плъзгача на 125, 150, 175 или дори 200 процента.

Промяна на размера на шрифта в Windows 10

Нека сега преминем през стъпките по-подробно, с които можете да промените размера на шрифта. Следвайте стъпките по-долу и ще разберете, че тази модификация е доста проста.

Достъп до менюто Разделителна способност на екрана. Има два начина да направите това:

  • Щракнете с десния бутон върху работния плот и изберете „Разделителна способност на екрана“ от контекстното меню.
  • След като влезете в тези настройки, намерете падащото меню под елемента „Преоразмеряване на приложения, текст и други елементи на екрана“.
  • По подразбиране ОС е настроена на 100 процента. Ако обаче искате да направите размера на шрифта по-малък или по-голям, просто изберете процента в падащото меню и кликнете върху бутона „Приложи“.
  • След това ще получите съобщение с молба да влезете в акаунта си, за да приложите промените.

Веднага щом отидете в акаунта си, веднага ще забележите промени в системата. Размерът на шрифта ще бъде намален или увеличен в зависимост от вашия избор, направен в менюто "Разделителна способност на екрана".

Ако не сте доволни от резултата от настройките, тогава можете да направите по-фини промени в размера на шрифта на Windows 10. Върнете се в менюто „Разделителна способност на екрана“.

  • Кликнете върху бутона „Разширени настройки“.
  • След това изберете "Преоразмеряване на текст и други елементи."
  • В прозореца, който се отваря, ще намерите настройки за различни интерфейсни елементи. Променете размера на шрифта и кликнете върху „Приложи“.
  • Върнете се в акаунта си, за да приложите промените.

Това всъщност е всичко. Много потребители доста често задават въпроси за промяна на шрифта в Windows 10. Но те дори не подозират колко близо са до тази опция в менюто „Разделителна способност на екрана“. Както можете да видите, без промени в системния регистър или действия в командния ред - всичко е просто и под ръка.

Интересни Статии