Как да промените папката за качване на файл в браузъра Edge?

По подразбиране браузърът EDGE в Windows 10 записва всеки файл, който изтеглите от Интернет, в папката за изтегляне във вашия профил. Например, посоченият потребител „Andrey“ ще има папка за изтегляне по подразбиране C: \ Users \ Andrey \ Downloads. Но какво ще стане, ако искате да запазите файловете си в друга папка или в друг дял на диска или дори на работния плот? EDGE не предоставя възможност за промяна на папката за изтегляне в менюто с настройки на браузъра, но можете да зададете нова папка с помощта на системния регистър. Подробности как да направите това са описани по-долу:

  1. Отворете редактора на системния регистър. Можете да стигнете до там, като натиснете клавишите Windows + R и напишете „regedit“ в командното поле „Run“ и натиснете Enter.
  2. Отидете на ключа на системния регистър HKEY_CURRENT_USER \ Софтуер \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Потребителски папки на обвивките . Можете да стигнете до там, като отворите папките в левия панел.

  3. Отворете ключа за регистрация с параметъра % USERPROFILE% \ Downloads . Вероятно ще бъде кръстен като {374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}.

  4. Променете стойността на новото местоположение на папката за изтегляне (например C \ mydownloads). Ако искате файловете, които изтегляте, да бъдат запазени на работния плот, задайте следната стойност на% USERPROFILE% \ Desktop.

  5. Това е всичко.

Интересни Статии