Как да премахнете защитата от запис от флаш устройство?

Някога, когато така наречените дискети или дискети все още бяха широко разпространени, хората можеха да срещнат заключване на дискове. Въпреки че никой обикновено не използва такива неща, като правило проблемът с забраната на запис на подвижен диск все още съществува.

Един ден може да попаднете в ръцете на устройство, което ще ви откаже достъп за писане. Ще ви даде нещо като „ Дискът е защитен от запис, премахнете защита или използвайте друг диск .“ Не се притеснявайте, не е нужно да търсите друго устройство. Този проблем е напълно разрешим и доста прост.

Така че защо блокирането се случва? Обикновено това се прави, за да се ограничи достъпа до вируси до подвижни носители, които могат да проникнат без ваше знание.

За да премахнете това заключване, има няколко метода: използване на хардуерен или софтуерен метод.

Използване на хардуерен метод

За да използвате този метод, просто трябва да намерите ключа за заключване на устройството. Той обаче не присъства при всички модели устройства. Ако устройството ви няма такова, ще трябва да използвате софтуерния метод.

Използване на софтуерния метод

За да отключите този начин, можете да използвате командния ред, редактора на системния регистър или местната групова политика.

Регистър (regedit)

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и въведете regedit . Благодарение на това вие ще бъдете в Регистъра.
 • След това отидете на секцията: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ StorageDevicePolicies
 • Възможно е да нямате този раздел. В този случай тя трябва да бъде създадена. Щракнете с десния бутон върху Control и изберете Create -> Section . Дайте му име " StorageDevicePolicies ". Естествено, кавичките не се вземат предвид.
 • След това в този раздел създаваме необходимите параметри. Щракнете върху Създаване на DWORD (32 бита) . Наричаме го WriteProtect по тематичен начин .
 • Задайте стойността в WriteProtect на 0 и щракнете върху „ Промяна “.
 • След всичко, затворете прозореца на системния регистър и изключете сменяемия диск. След това рестартирайте системата.

Diskpart

Има вероятност Регистърът да се е провалил. В този случай ще използваме Diskpart - това е обвивка, която може да управлява дялове или дискове. За да го използвате, направете следното:

 • Натиснете комбинацията Win + R и в прозореца, който се показва, напишете Cmd.
 • След това в командния ред въведете diskpart и списък на диска.
 • От списъка на изброените команди изберете вашето устройство.
 • След като изберете, трябва да изчистите атрибутите, като използвате командата select . Трябва да почистите тези, които дават атрибути на разрешение само за четене, да бъдат ясни само за четене .

Местна групова политика

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете gpedit.msc
 • В редактора, който се отваря, изберете Конфигурация на компютъра -> Административни шаблони -> Система -> Достъп до сменяеми устройства за съхранение . След това трябва да проверите състоянието на опцията „Подвижни дискове: забранете четенето“. Ако е включено, изключете го.
 • За да направите това, просто щракнете двукратно върху опцията и изберете " Disable ".

Възможно е методите, предложени в тази статия, да не са успели да решат вашите проблеми. В този случай се опитайте да отидете на уебсайта на производителите и да видите дали има програми.

Възможно е обаче вашето шофиране току-що да се е оттеглило. С течение на времето ресурсът му може да се изчерпи и той ще премине в режим само за четене . Ако това се случи, тогава ще помогне само нов диск.

Интересни Статии