Как да премахнете увисването на мишката в Fallout 76 на компютър?

Първият опит с използването на Fallout 76 за PC плейъри е неприятен. Веднага хваща мишката да изостава, тя се движи с ритници. Това далеч не е единствената игра с подобен проблем. В други игри всичко се решава с няколко клика - махнах ускорението от мишката в прозореца с играта и курсорът започна да работи правилно. В случая на Fallout 76 процедурата е малко по-сложна, но все още остава проста за изпълнение.

Как да коригираме лаговете на мишката в Fallout 76: деактивиране на ускорението?

Има 2 причини, поради които мишката изостава и се движи изключително бавно по екрана по време на играта. Вярно, нито един от проблемите не може да бъде отстранен чрез настройките на играта. Трябва да отидете на настройките на операционната система. За целта затворете прозореца с играта.

Как да изключите вертикалната синхронизация във Fallout 76?

Вертикалната синхронизация обикновено има положителен ефект върху работата на персонални компютри и игри, но не и в случай на Fallout 76. За нормална игра във Fallout 76 ще трябва да я деактивирате. Bethesda тръгна по пътя на принудителното активиране на функцията vsync по време на играта, но не предостави опции за промяна на поведението. На практика се оказва, че самата игра свързва тази функция, но не работи правилно с нея. Ще трябва да преминем на ниво по-ниско, за да предотвратим стартирането на вертикална синхронизация.

Подобни настройки са разположени в контролния панел на Nvidia или AMD. От този панел можете да промените настройките за всички приложения в системата или едно конкретно. Ако не искате да навредите на работата на други игри, тук можете да промените настройките само за Fallout 76.

Какво трябва да направите:

  1. Щракнете с десния бутон върху празен участък на работния плот и изберете „NVIDIA Control Panel“. Същото трябва да се направи и с Radeon карта.
  2. Трябва да отидете в секцията „Управление на 3D настройките“.

  3. След това отидете на раздела "Настройки на софтуера".

  4. В елемента „Изберете програма за конфигуриране“, трябва да разгледате падащия списък и да изберете Fallout 76. Ако играта не е в списъка, щракнете върху бутона „Добавяне“ и посочете пътя към изпълнимия файл fallout76.exe.
  5. След като изберете програма, трябва да превъртите надолу списъка с параметри и да изключите „Вертикален импулс за синхронизация“.

С помощта на тези действия пътят на курсора на мишката ще бъде правилен, гладък и най-важното - ще стане отзивчив.

Как да конфигурирате FPS в Fallout 76?

Друг проблем може да е честото разкъсване на екрана. Честа причина за проблема е прекомерното fps. Най-добрият изход от ситуацията е да се фиксира честотата на кадрите чрез задаване на определен лимит. Най-добрите резултати са показани чрез посочване на лимита при 59 fps.

За да конфигурирате FPS, трябва да:

  1. Изтеглете програмата на Rivatuner от официалния сайт и конфигурирайте FPS ограничението със 59 кадъра в секунда.
  2. Отидете на настройките „Вертикална синхронизация“ по аналогия в предходната глава, но изберете „Бързо“ вместо „Изключено“.

Изключете ускорението на мишката

След деактивиране на вертикалната синхронизация е време да изключите ускорението на мишката.

Как да деактивирате ускорението:

  1. Следвайте пътя C: \ Потребители \ Потребител \ Документи \ Моите игри \ Fallout 76.
  2. В крайната директория трябва да създадете текстов файл и да го наречете Fallout76Custom.ini.
  3. В създадения файл напишете реда [Controls] и bMouseAcceleration = 0 под него.

Последното действие за изключване на ускорението може да не е полезно, но за всеки случай е по-добре да го изпълните. Повечето играчи се подпомагат от първите 2 начина. Последната опция е „контролен изстрел“, за да премахнете проблема със сигурност от любимата си игра.

Интересни Статии