Как да премахнете напълно драйверите на AMD от вашия компютър

Графичните ускорители на AMD са едно от най-популярните решения за лаптопи и персонални компютри. Най-належащият проблем за всички потребители на тези видеокарти (и не само AMD) са различните действия с техните видео драйвери, т.е. Премахването или поправянето на тези драйвери изисква известно количество технически познания от потребителя. Въпреки това, един от най-често задаваните въпроси от потребителите все още е „ Как да премахнете напълно драйверите на AMD от компютър?“ »Именно в тази статия ще отговорим на този въпрос.

Как да премахнете напълно драйверите на AMD от вашия компютър

Накратко, AMD разполага със специална програма, наречена AMD Clean Uninstall Utility, която осигурява лесно и ефективно премахване на драйверите, инсталирани на компютъра, различни файлове и записи в регистъра, свързани с тези файлове.

Въпреки че тази помощна програма предоставя толкова широк спектър от "услуги", все пак се препоръчва да се използва функционалността на операционната система Windows за премахване на драйвери. Но ако имате някакви проблеми, можете да се обърнете към AMD за помощ.

AMD Clean Uninstall Utility работи на Windows 10, Windows 8.1 и Windows 7 и премахва напълно драйверите за видео и аудио AMD, включително други софтуерни компоненти. Преди да започнете да използвате тази програма, се препоръчва да създадете точка за възстановяване на вашия компютър, ако нещо се обърка. Помощната програма поддържа почти целия хардуер на AMD, така че не се притеснявайте за съвместимост с програмата.

За да започнете, следвайте тази връзка и изтеглете AMD Clean Uninstall Utility . След това стартирайте изпълнимия файл на тази помощна програма. След стартиране трябва да видите предупредително съобщение, в което се казва, че програмата ще премахне всички драйвери на AMD и техните компоненти.

Кликнете върху „OK“ и тогава помощната програма ще започне работата си по премахване на видео драйвери, но само в минимизирана форма, т.е. тава. След приключване на премахването на драйверите на AMD трябва да се появи друго съобщение, но само за успешното приключване на операцията. Ще имате и възможност да разгледате отчета за изтриване, в който можете да разгледате списъка с успешно изтритите файлове.

По време на процеса на премахване можете да наблюдавате трептенето на вашия екран или той като цяло ще стане напълно черен. Но в този случай не трябва да се притеснявате, тъй като всички тези признаци са нормални за премахване на видео драйвери. Ако ви се струва, че в края на краищата нещо се обърка, винаги можете да поискате помощ при възстановяването на системата, което ще върне всичко на старото си място.

AMD Clean Uninstall Utility е чудесна помощна програма, ако притежавате AMD и искате да инсталирате софтуера им от нулата или просто искате да премахнете драйвери за вашите лични цели.

Интересни Статии