Как да премахнете грешка при активиране на Windows 0xC004C008?

Темата на днешния материал е провал с код 0xC004c008. Може да се появи с еднаква вероятност във всички популярни операционни системи Windows, като се започне със седем и завърши с десет. В тази статия ще обсъдим с вас как да поправите тази грешка, като използвате няколко доказани метода. Също така си струва да се отбележи, че този път ще разрешим грешката изключително за потребителите на лицензирано копие на Windows.

Какво може да причини грешката 0xC004c008?

За да определим вероятните източници на неизправност, проведохме собствено разследване. Въз основа на потребителски доклади и методи за отстраняване на проблеми, които са работили преди. Резултатите от изследването показват, че най-често причината за проблема е продуктовият ключ. Въпреки това, сценариите на отказ могат да варират.

Ситуации, при които активирането се проваля:

  • Лицензният ключ вече се използва на друг компютър. Предимно лицензите за Windows са проектирани да бъдат инсталирани на един компютър. Ако ключът вече е регистриран на друг компютър, появата на грешката не трябва да предизвиква въпроси.
  • Ключът KMS е инсталиран на повече компютри, отколкото е предвидено в условията на лицензионното споразумение. Проблемът се появява, ако количеството на активиране със същия KMS ключ е надвишено. Ако четецът използва KMS ключ, трябва да запомните, че той може да се използва до 10 пъти на 6 различни устройства.

Ако лицензираната система е закупена в истински магазин на Windows, винаги е възможно да се поправи грешката. Най-вероятно ще се окаже, че се извършва независимо от един от описаните по-долу методи. В краен случай ще трябва да се свържете със службата за поддръжка, където те ще предоставят цялата необходима информация за активиране.

Метод 1: Използвайте инструмента за отстраняване на неизправности при активиране

Най-добрият и лесен за изпълнение метод, който успешно се използва от повече от дузина потребители. Основното му предимство е, че почти нищо не е необходимо от потребителя. Основната задача е просто да стартирате инструмента за диагностика: той ще потърси проблема и ще се опита да го отстрани. Подобно решение е много по-добро от преинсталирането на операционната система от инсталационния диск или връщането на Windows. Освен това вероятно такова решение ще реши проблема.

Между другото, методът е приложим в тези случаи, когато неизправността се появи след смяна на Windows или подмяна на дънната платка. Методът се прилага само за Windows 10.

Корекционна процедура:

  1. Щракнете върху RMB от "Старт" и изберете "Изпълни".
  2. Поставете ms- настройки: активиране в прозореца и щракнете върху Enter.

  3. Превъртете раздела „Активиране“ до самия край на списъка и кликнете върху бутона „Отстраняване на неизправности“.
  4. Изчакайте докато приключи търсенето на проблеми и натиснете бутона „Приложи тази корекция“. Разбира се, в случай на откриване на проблеми с активирането.
  5. Изключете и включете компютъра отново. Активирането може да започне автоматично или ще трябва да въведете лицензния ключ отново.

Метод 2: Активиране на телефона

Ако потребителят е сигурен, че ключът е оригинален и закупен от истински продавач, тогава има друг начин за активиране на ОС. Можете да използвате телефон за това. Необходимата опция се намира директно в прозореца с активиране на Windows. Не е трудно да влезете в подходящ прозорец, изпълнете първите няколко стъпки от предишната инструкция.

Понякога опцията „активиране на телефона“ не се показва на потребителя в съответния раздел. Алтернативен начин за използване на функцията е да натиснете Win + R и да поставите SLUI 4. Командата работи във всички версии на Windows. Тук трябва да изберете държава и да започнете процедурата за активиране.

След приключване на подготовката на екрана ще се появи номерът, който искате да позвъните. Автоматична система за активиране ще даде подробни инструкции. В резултат на това потребителят ще получи уникален инсталационен идентификатор, който се появява на телефона. Ако го въведете, ще активирате Windows.

Метод 3: свържете се с техническата поддръжка на Microsoft

Може би някой от миналите методи по някаква причина не може да бъде завършен. В този случай единственият работещ начин е да създадете билет до поддръжката. Важно е да им предоставите пълна информация за проблема, тогава отговорът ще стане по-точен и бърз.

Има няколко варианта за връзка с поддръжката, но най-простият от тях е да използвате връзката. Под големия син бутон има връзка "Контактна поддръжка", за да се свържете с поддръжката. След като изтеглите приложението, ще се отвори чат, където можете да зададете въпроса си и да получите отговор на него. Има много случаи, когато служителите на Microsoft помогнаха за отстраняване на проблеми с активирането с код 0xC004C00 за няколко минути.

Всички тези методи трябва да дадат положителен резултат. Основното условие е наличието на оригиналния лицензен ключ, закупен от истински продавачи. Методите няма да работят правилно, ако ключ е обединен в мрежата.

Интересни Статии