Как да премахнете черния екран в игри

Черният екран в игрите често е резултат от конфликт между видео драйвери и компютърен софтуер или файлове с игри. Освен това има редица други причини, поради които в играта се появява черен екран. Заслужава да се отбележи, че този проблем е от значение за много нови игри, включително Batman: Arkham Knight, ARK: Survival Evolved, GTA 5 и The Witcher 3: Wild Hunt.

Причини за черния екран

Както бе споменато по-горе, може да има много причини. Независимо от това, от целия океан от проблеми, които засягат появата на черен екран в игрите, успяхме да отделим най-често срещаните.

  • Липса на необходим софтуер. Много хора забравят да актуализират видео драйвери или не инсталират / не актуализират DirectX, Visual C ++, Net Framework и т.н.
  • Технически въпроси. Например прегряване на видеокарта или един от мостовете на дънната платка.
  • Неправилна връзка на монитора.
  • Проблемът със самата игра е грешка, която може да бъде излекувана с кръпка или чрез извършване на определени действия с цел премахване на черния екран.

Как да премахнете черен екран - практически съвети

Разбрахме причините за появата на черен екран в игрите, така че сега да преминем към практически препоръки и съвети как да премахнете черен екран. Всички препоръки ще бъдат написани в списъка по-долу, започвайки от най-простите решения и завършвайки с по-сложни.

  • Така че, ако в самото начало след стартиране на играта видите черен екран, първо проверете версията на вашия видео драйвер. Възможно е да се опитвате да играете модерна игра, например, в същия ARK: Survival Evolved или в The Witcher 3: Wild Hunt със стари дърва за огрев, което не се препоръчва. Актуализирайте драйвери на AMD или NVidia.
  • Ако вече сте инсталирали най-новите драйвери за видеокарти или съветът по-горе не помогна, започнете да инсталирате необходимия софтуер - DirectX, Net Framework, Microsoft Visual C ++.
  • Ако актуализирането на драйверите и инсталирането на софтуера не даде видим резултат, опитайте следното: стартирайте играта, след стартиране, когато се появи черният екран, натиснете Alt + Enter, за да преминете в режим на прозореца. Често, ако проблемът се крие в играта, това помага да се покаже главното меню. След като преминете в режим на прозорец, опитайте да промените разделителната способност на екрана в графичните настройки. Ако това не помогне, свържете се с производителя на играта за техническа поддръжка.
  • Черният екран в игрите също може да бъде резултат от проблеми на техническо ниво. Прегряването на видеоадаптера или един от мостовете на дънната платка може да доведе до намаляване на консумацията на енергия на самата видеокарта. Без да навлизаме в ненужни технически подробности, препоръчваме да разглобите лаптоп или стационарен компютър и да го почистите старателно от прах, замествайки термична грес.

Разбира се, има десетки и десетки други проблеми, които по някакъв начин се отразяват на появата на черен екран при влизане в игри, но всички те са твърде индивидуални и не е възможно да се изброят. Ако имате подобен проблем, но не намерихте решение в нашата статия, пишете в коментарите или в раздела с въпроси и отговори и със сигурност ще се опитаме да ви помогнем.

Интересни Статии