Как да премахнете Apple ID?

Като начало си струва да дадете някои доста добри съвети - уверете се, че наистина искате да изтриете Apple ID, тъй като премахването му може да ви донесе сериозни неудобства. Също така имайте предвид, че няма магически бутон, който да извърши пълно премахване на Apple ID. Ще трябва да отделите доста време за това действие, както и да покажете своето красноречие, когато разговаряте с техническата поддръжка на Apple. По принцип въпросът как да премахнете Apple ID не е решен веднага и не е толкова прост.

Сега нека разберем какво губите, когато изтриете вашия Apple ID. Ако решите да изтриете акаунта си, ще загубите достъп до следните функции и съдържание:

 • На първо място, ще загубите достъп до вашата поща, т.е. iCloud Mail.
 • Достъпът до iCloud Drive ще бъде загубен, а с него и цялата информация, съхранявана там, която може да стане фатална за някои потребители.
 • Всички ваши покупки, направени в iTunes, ще бъдат загубени.
 • След iTunes, вие също ще загубите достъп до вашите покупки в App Store, което може да бъде още по-лошо.
 • Освен това ще загубите достъп до такава готина услуга като iMessage.
 • Ако не изтриете назначените имейл адреси за Apple ID, от които искате да се отървете, няма да можете да ги използвате за регистрация. А това може да донесе огромно количество проблеми и караница.

Както вече можете да разберете, с пълното премахване на Apple ID доста се губи. Сега помислете за това - трябва ли да изтриете напълно вашия Apple ID? Трябва ли да се лишавате от всички предимства, които имате? Ако наистина не искате да загубите всичко това, тогава има един вариант, който ще разгледаме по-нататък в статията.

И така, какви са начините да се отървете от Apple ID? Има два метода за изтриване на вашата лична карта. Първият е най-простият и всъщност не представлява заличаване като такова. Просто променяте всичките си лични данни в акаунта си, включително плащането, изключвате от него всички други устройства, които са го използвали, изключвате от него всички необходими електронни пощенски кутии и други подобни. Тоест, правите акаунт, който в момента не ви е необходим от вашия Apple ID, който просто ще имате в ума си.

Вторият метод е задача, която вече е много по-сложна от предишната. И към тях всъщност можете да изтриете вашия Apple ID. Но само за това ще трябва да се свържете с техническата поддръжка на Apple и да се опитате да ги убедите да премахнат по-нежелания идентификационен номер. Но това невинаги е възможно да се направи, тъй като Apple не обича да губи своите клиенти и те ще се постараят да ви предпазят от изтриване на идентификатори. Но въпреки това сме сигурни, че ще успеете да ги убедите.

Сега, нека да преминем директно към прилагането на тези методи. Може би ще започнем с най-простото нещо - промяна на личните данни.

Как да премахнете Apple ID?

Метод №1 Псевдо премахване на Apple ID

Както споменахме по-рано, този метод не изтрива акаунта ви. Просто променяте личните си данни и изключвате от нея всички необходими електронни пощенски кутии. Попитайте „Защо всъщност да премахнете поне някои пощенски кутии от Apple ID?“ Работата е там, че ако искате да създадете друг Apple ID с поне определена пощенска кутия от стария си акаунт, тогава просто няма да успеете. Тези електроники ще бъдат тясно свързани със стария идентификационен номер.

По принцип вероятно искате да се отървете от стария акаунт и да обвържете имейл акаунта от него с новия Apple ID. Или просто не искате да използвате продуктите на Apple вече. Или искате екзотично и вълнуващо преживяване и да се прехвърлите на устройство, работещо на операционната система Android. Но, така или иначе, няма значение.

Е, нека модифицираме вашия Apple ID, така че да забравите за него. Направете следните стъпки:

 • Първо трябва да отидете на iTunes.
 • Веднага след като започне, веднага отидете в магазина за приложения.
 • Там потърсете бутона „Вход“, който вероятно вече сте използвали. В крайна сметка, използвахте iTunes някак, нали?
 • Ще видите два празни реда, в които трябва да въведете вашия Apple ID и парола. Въведете ги както преди. След това ще трябва да влезете в акаунта си.
 • Веднага след като въведете акаунта си, отидете на настройките на вашия акаунт.
 • След това просто кликнете върху изображението на вашия акаунт в горната лява част на екрана. Ще се появи изскачащо меню, в което изберете първия елемент - Акаунт.
 • Ще видите настройките на вашия акаунт. Променете личните си данни на каквото ви харесва. Можете да вземете нещо по-смешно. Също така обърнете специално внимание на продукта с информация за плащане. Ако искате да хакнете акаунта си, тогава тази информация може доста да ви развали живота и да подобри крекерите. Забележка: трябва да промените своя идентификационен номер на Apple (т.е. имейл) на съществуващия си имейл, тъй като ще трябва да отговорите на изпратеното съобщение от Apple.
 • След като завършите всички необходими промени, запазете резултата си.

С тези действия „обезоръжавате“ акаунта си. Сега трябва да изключите този идентификатор на Apple от други ресурси и устройства, с които е бил в контакт. Това се прави и за сигурност. За целта направете следното:

 • Отидете на същия iTunes.
 • Веднъж в помощната програма, преминете през магазина - Преглед на моя акаунт.
 • В прозореца ще намерите бутон с името „Deauthorize all“. Когато кликнете върху него, ще нулирате авторизацията с този акаунт на всички устройства, на които е присъствал. По този начин ще намалите присъствието на акаунта си до минимум.
 • Сега трябва да кликнете върху бутона „Управление на устройства“ и да изтриете всички устройства, които ще бъдат там. Това трябва да се направи, за да не се зареждат автоматично тези устройства.

И сега остава последната стъпка - да премахнете Apple ID от вашето iOS устройство. Трябва да направите това, за да можете да влезете в новия си акаунт в него. За целта направете следното:

 • Отидете в настройките на вашето iOS устройство.
 • Отворете раздела „iTunes & App Store“.
 • Намерете акаунта в горната част на екрана и изберете опцията „Изход“.

Това е всичко. Да, това изобщо не е изтриване. Но както казахме, че няма бутон „Деинсталиране на Apple ID“ и не можете да направите нищо самостоятелно. Всичко, което можете да направите, е да промените личните си данни и данни за плащане и да промените имейл адреса си. След това този акаунт може да бъде поставен в дълга кутия и да забравите за него. Или го използвайте по-късно за достъп до различно съдържание, което все още е във вашия акаунт.

Метод №2 Изтрийте напълно идентификационния номер на Apple

Ако сте толкова нетърпеливи да се отървете напълно от акаунта си, поради каквито и да било причини, тогава ще трябва да свършите много повече работа, отколкото в предишния параграф. В този метод за деинсталиране ще трябва да разговаряте с техническата поддръжка на Apple. Да, няма друг начин. Само техническата поддръжка ще може напълно да премахне вашия Apple ID и никой друг. За да премахнете напълно идентификационния номер на Apple, направете следното:

 • За да започнете, трябва да отидете на следната връзка от всяко устройство, което има достъп до Интернет.
 • Ще видите определен прозорец с избор на региона, в който можете да осигурите поддръжка.
 • На следващо място, просто трябва да се обадите на избрания от вас номер. Обяснете на поддръжката на Apple какъв е телефонният ви разговор и какво искате да направите с вашия Apple.

Всичко останало зависи от вас лично. Можете ли да убедите техническата поддръжка, че наистина трябва да изтриете вашия Apple ID. Бъдете възможно най-убедителни и измислете повече или по-малко разумна причина да изтриете акаунта си. Също така имайте предвид, че техническата поддръжка на Apple може също да откаже вашата заявка.

И ето още нещо - наистина ли трябва да изтриете вашия Apple ID? Може би просто използвайте първия метод? В крайна сметка има много малко причини за изтриване като такива и е много по-лесно просто да промените личната информация и да забравите за ненужен акаунт.

Интересни Статии