Как да премахнете Amigo и всички негови компоненти от компютър напълно в Windows

Amigo е силно рекламиран уеб браузър. Често може да се намери в системата, въпреки че потребителят не е инсталирал преди това този браузър. Amigo е скрито инсталиран в системата, заедно с други програми. Браузърът се различава малко от конкуренцията, освен в дизайна. Разширенията за Google Chrome са подходящи и за Amigo, тъй като и двата уеб браузъра са изградени на един и същ двигател. Просто отидете на официалната страница за разширение и кликнете върху бутона за инсталиране. Разработчик - компания Mail.Ru, която активно рекламира и поддържа браузъра. Поради тази причина много потребители не харесват браузъра и постоянно питат как да го премахнете. Като част от материала, ние разглеждаме характеристиките на браузъра, методите за неговото премахване и методите за допълнителна защита срещу многократно добавяне към системата.

Плюсовете и минусите на браузъра Amigo

Сред предимствата:

 • интуитивен интерфейс. Ако сте използвали поне един браузър, ще разберете и Amigo;
 • широки опции. Има всички стандартни функции и не само: мениджър на пароли, профил, синхронизация с пощенски сървъри, лента за търсене, вградена интеграция с поща. Има предварително инсталиран плейър, който ви помага да слушате музика от няколко профила в социалната мрежа. мрежи;
 • малко натоварване на системата (все още повече от лидера - Chrome). Работи бързо дори на компютри с ниски показатели за мощност;
 • разширен панел за работа със социални мрежи (по-специално - VKontakte). Това не е изненадващо, защото Mail притежава VC. Има бърз достъп до диалози, новини от приятели, контакти, репости. Всичко това е достъпно, без да влизате в социалното. мрежата.

Програмата има и недостатъци:

 1. Amigo често попада в системата като вирус - без знанието на потребителя. След това той започва да се изпълнява с Windows, зарежда го и показва смущаващи известия;
 2. В браузъра не можете да премахнете Пощата за търсене, която е инсталирана по подразбиране. Всъщност това не е толкова страшен проблем, но все пак причинява неудобство. Самата концепция за налагане отблъсква потребителите;
 3. Вече не се поддържа от компанията.

Първият недостатък е ключът, поради който нашата редакция е бомбардирана с въпроси как да премахнем напълно Amigo от компютъра. 80% от потребителите вече имат любим браузър, съответно няма нужда от друг уеб браузър.

Защо браузърът Amigo се възстановява след деинсталиране?

Премахването на уеб браузър от Mail е проста процедура само на пръв поглед. Да, тя може да бъде изтрита по стандартния начин, чрез инструмента на системата "Програми и функции". Браузърът ще изчезне от ОС, но само за известно време. Ако проверите за уеб браузър след ден или два, той ще се появи отново на компютъра.

Защо това се случва? - Един или няколко компонента на Mail остават в системата. Те са създадени, за да проверят Амиго. Ако браузърът не се намери в системата, той автоматично се зарежда.

За да премахнете напълно браузъра от Windows, трябва да извършите цялостно премахване. Това включва: използване на файла за деинсталиране, изтриване на всички автоматични процеси в „Планировчик на задачите“ и стартиране.

Как да премахнете напълно Amigo и всички негови компоненти от компютър?

Сега повече за всички процедури за пълно премахване.

Важно! Ако оставите следи от Амиго, той ще се възстанови сам и ще трябва да направи всичко наново.

Премахване на Amigo чрез програми и компоненти

Това е стандартният начин за деинсталиране на всякакви програми от Windows. По-добре е да започнете премахването от него, това ще премахне основните файлове на браузъра.

Полезен! Забелязано е, че и други продукти на Mail могат да изтеглят Amigo. Така че след като браузърът е напълно изтрит, той не се възстановява, по-добре е да премахнете друг софтуер от този разработчик. Потребителите предполагат, че можете да напуснете игралния център; това не се отразява на инсталирането на софтуерни продукти на трети страни.

Инструкции за премахване:

 1. Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Програми и функции“ (в Windows 10). В предишните версии можете да търсите инструмент чрез търсене или „Контролен панел“.
 2. Намерете Amigo и щракнете върху него веднъж. Линията с браузъра трябва да бъде подчертана в синьо.
 3. Кликнете върху бутона „Изтриване“ в горната част.
 4. Ще се появят няколко прозореца с предложения за запазване или премахване на данни от браузъра. Препоръчва се да се извърши такова действие като изчистване на кеш паметта на браузъра Amigo, то е безполезно, но заема дисково пространство.
 5. Извършете същата процедура за други продукти на Mail, като Mail.ru Sputnik, Agent, ICQ и услугата за автоматично актуализиране на програмата.

Премахнете Amigo от стартиращи и планирани задачи

Това са следните стъпки за деинсталиране, които няма да оставят на браузъра шанс да се възстанови сам.

Изчистване на секцията за стартиране:

 1. Щракнете върху RMB в лентата на задачите (ред в долната част на екрана) и изберете „Диспечер на задачите“.
 2. Кликнете върху бутона „Още“, след това - отидете на страницата „Стартиране“.
 3. Изберете линията с Amigo и кликнете върху бутона "Disable".

Сега системата няма да се опита да стартира браузъра по време на следващото зареждане на Windows. Уеб браузърът обаче може да се възстанови чрез планировника на задачите.

Как да премахнете Amigo от планиращия:

 1. Отидете на „Контролен панел“ и отворете секцията „Администриране“.
 2. Изберете „Планировчик на задачите“.
 3. Кликнете върху „Библиотека на планиращите“.
 4. Намерете всички елементи, където думата „Amigo“ или „Mail“ се появява в реда „File“.
 5. Изберете намерените редове и кликнете върху „Изтриване“ в менюто отдясно.
 6. Можете да затворите прозореца, да рестартирате системата.

Почистване на Amigo с програми на трети страни

Всички горепосочени действия за потребителя могат да правят специални програми. Първоначално премахват Amigo по стандартния начин и след това стартират вградения скенер на системата. С помощта на скенер приложенията намират всички следи от програмата (кеш, потребителски данни, записи в регистъра, остатъчни файлове) и ги изтриват.

Сред добрите приложения с подобна функционалност са “Revo Uninstaller”, “IObit Uninstaller”, AdwCleaner ”.

Премахване на Amigo с помощта на примера за деинсталиране на IObit:

 1. Изтеглете приложението от официалния сайт.
 2. На началната страница намерете Амиго.
 3. Изберете програма и кликнете върху бутона „Деинсталиране“.
 4. Проверете дали има отметка в елемента „Автоматично изтриване на остатъчни файлове“ и кликнете отново върху „Деинсталиране“.
 5. Потвърдете изтриването при необходимост.

Други програми работят на подобна основа.

Важно! Не забравяйте да премахнете други приложения за поща.

Как да защитите компютъра си от инсталиране на безполезни приложения?

Превенцията винаги е по-добра от решаването на проблеми. Освен това, за да предотвратите инсталирането на програми на трети страни, трябва да бъдете внимателни.

По-долу са няколко съвета за превенция.

 • Винаги изтегляйте от надеждни източници. Изтеглянето от левите сайтове е често срещана причина за навлизане в системата не само безполезни програми, но и вируси. За да проверите надеждността на сайта, по-добре е да проверите неговата репутация и да проучите отзивите.
 • Поддържайте бдителността по време на инсталацията. Преди да започнете инсталирането на програмата, важно е да проверите всички настройки. Чест трик на разработчиците е добавянето на два режима на инсталиране: „Стандартен (препоръчително)“ и „Персонализиран (за уверени потребители)“. Имената на режимите могат да варират. Ако оставите селекцията в първия режим, в системата се инсталира външен софтуер. След активиране на втория режим става възможно да деактивирате инсталирането на ненужни програми.
 • Сканирайте изтеглените файлове за вируси. Най-опасни са файловете с разширенията: exe, reg, dll, msc. Те трябва да бъдат проверени от антивируса (RMB по файл и да изберете опцията „Scan ...“.

Как да предотвратя инсталирането на Amigo?

Ако процедурата по инсталиране вече е започнала и е минало времето за профилактика, трябва бързо да спрете инсталирането на Amigo. Скоростта на реакцията е важна.

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. Прекратете инсталацията. Отидете в „Task Manager“ („Ctrl + Alt + Del“), в раздела „Процеси“, намерете Mail или Amigo, направете RMB и изберете „Remove Task“.
 1. Премахнете от процесите всички останали задачи, свързани с инсталирането на изтеглената програма. Трябва да намерите процес с името на приложението (току-що изтеглено) или набор от знаци. Ако има някакво съмнение относно процеса, информацията за него може да бъде разгледана на този сайт.
 2. Проверете "Task Scheduler" и "Startup" според същия принцип като процесите в предишния параграф.
 3. Рестартирайте системата и стартирайте антивируса .

Как да премахнете Amigo Windows 10 в системния регистър и "пролетно почистване"

Лошите параметри в системния регистър намаляват производителността на системата и могат да доведат до неправилна обработка на файлове. Възможно е да възникнат грешки при стартиране на html или други файлове. За да избегнете това, трябва да възстановите системния регистър. Има два начина да изчистите настройките на системния регистър след премахването на Amigo.

Метод 1 - Ръчно почистване:

 1. Натиснете „Win + R“, въведете „regedit“ и натиснете „Enter“.
 2. Задръжте клавишната комбинация „Ctrl + F“ и въведете „amigo“.
 3. Всички съвпадения в името на папки или параметри могат безопасно да бъдат изтрити чрез RMB и „Delete“.

Метод 2 - автоматично почистване:

 1. Изтеглете помощната програма CCleaner.
 2. Отворете програмата и отидете в секцията "Регистър".
 3. Кликнете върху бутона „Търсене на проблеми“.
 4. В края на процедурата кликнете върху бутона „Правилно избран“.
 5. Приемане или отказ на архивиране е ваш избор.
 6. Кликнете върху „Поправено избрано“.

Как да изчистите кеша?

Най-лесният начин да се отървете от кеша в браузъра е да използвате вградения инструмент.

Как работи:

 1. Докато сте в уеб браузър, натиснете клавишната комбинация „Ctrl + Shift + Del“.
 2. Задайте селекцията до „Изображения и други файлове, съхранявани в кеша“.
 3. Кликнете върху бутона „Изчисти историята“.

Как да премахнете всички разширения?

Принципът на работа с добавки не се различава от Google Chrome.

Алгоритъм на действията:

 1. Кликнете върху вертикалната елипса в ъгъла на браузъра.
 2. Кликнете върху елемента "Разширени" и изберете "Разширения".
 3. Близо до всяка добавка има бутон „Изтриване“. Остава да премахнете всички допълнения на свой ред.

Как да затворя всички прозорци?

Всеки път можете да щракнете върху кръста в ъгъла на прозореца, но има по-удобен начин. Тя ви позволява да затворите всичко и веднага само с две кликвания:

 1. Кликнете върху RMB върху иконата Amigo в „Лентата на задачите“.
 2. Изберете опцията „Затворете всички прозорци“.

Как да премахнете Amigo.Music?

Стъпки за премахване на Amigo. Музиката в много отношения е подобна на деинсталирането на самия браузър, така че накратко за всичко.

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. Деинсталирайте помощната програма чрез "Програми и функции".
 2. Крайни процеси: „MailRuUpdater“ и „amigomediaplayer.exe“ чрез „Диспечер на задачите“
 3. Отидете на „Стартиране“, след това изключете „актуализатор“ и „медиаплеър“ през RMB.
 4. Изключете програмата от „График на задачите“.

Система за почистване от нежелан софтуер

Бърз начин за премахване на злонамерени и нежелани програми от вашия компютър е да използвате помощната програма AdwCleaner. Програмата доста успешно се справя с продукти от Mail.

Процедура за премахване:

 1. Изтеглете помощната програма от сайта на разработчиците.
 2. Кликнете върху бутона „Сканиране“.
 3. Кликнете върху бутона „Почистване“, самото приложение ще изтрие повечето от подозрителните и наложени програми.

Възможно е да трябва ръчно да премахнете няколко програми, които може да останат в системата.

След приключване на набор от мерки за премахване на Амиго можем да предположим, че не само битката е спечелена, но и цялата война е спечелена. Браузърът вече няма да се връща към системата, освен ако потребителят отново не стартира програмата, която инсталира този уеб браузър.

Интересни Статии