Как да премахнете актуализацията и да върнете обратно сглобяването на Windows 10?

Потребителите на Windows 10 нямат пълен контрол върху инсталирането на сглобки и актуализации на тяхната операционна система. Microsoft инсталира Windows Update, така че да работи във фонов режим по подразбиране. От това следва, че ако вашият компютър е свързан към мрежата, всички налични актуализации и сглобки ще бъдат изтеглени и инсталирани автоматично. Докато ъпгрейдите са изключително важно нещо за поддържане на работа на системата, понякога могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Нито една от актуализациите или надстройките от Microsoft не работи перфектно. След няколко дни на излизане, хората започнаха да се оплакват от грешки, софтуерни сривове, проблеми с интернет връзката, липсващи драйвери, сини екрани на смърт и други неприятни проблеми, които се проявиха веднага след инсталирането на нова актуализация или изграждане.

Ако искате да спрете автоматичното актуализиране на вашата система, това може да стане, ако имате Windows 10 Pro или по-нова версия. Всичко, което трябва да направите, е да върнете обратно или да изтриете освободените актуализации и да изчакате корекции от разработчиците. Сега просто ще разгледаме как да направите това.

Отмяна на Windows 10

Microsoft редовно пуска мащабни актуализации, така наречените сглобки (или изграждания). Например номериране на Windows 10 версии 1511, 1703, 1307 и други подобни. За съжаление Windows 10 Builds не може да бъде върнат обратно, освен ако не сте потребител на Windows Insider.

Тези потребители могат да тестват нови компилации, преди да станат достъпни за обикновените потребители. Това означава, че ако новата компилация е прекалено бъги, потребител на Windows Insider може да изтрие компилацията и да изпрати доклад за грешки на Microsoft. За да премахнете компилацията, трябва да направите следното:

  • Кликнете върху клавиатурата Win + I и отворете „Настройки“.
  • След това изберете "Актуализация и защита."
  • Сега кликнете върху раздела „Възстановяване“.
  • Кликнете върху бутона „Старт“ под „Връщане към по-ранна версия“.
  • Сега ще трябва да изчакате малко системата да възстанови настройките и да рестартирате.

Забележка: щом Microsoft пусне патч или актуализация за премахвания от вас монтаж, той ще бъде изтеглен автоматично автоматично. Въпреки това компилацията може да не се зареди, ако не сте се актуализирали до нова компилация от дълго време или ако предишните инсталационни файлове на Windows са били изтрити.

Премахване на актуализации на Windows 10

Актуализациите на Windows 10 могат да бъдат инсталирани ръчно или автоматично. Ако системата открие нова актуализация, тя ще бъде инсталирана без да информира потребителя. Ако обаче потребителят иска да поддържа системата възможно най-актуализирана, той може да инсталира актуализации чрез специални аплети или чрез официалния уебсайт на Microsoft.

Но ако последната актуализация е била „счупена“, тогава тя може лесно да бъде премахната. Всички версии на операционната система Windows позволяват на техните потребители да върнат актуализации. Изключенията са може би само някои актуализации на сигурността или важни кумулативни актуализации, които не могат да бъдат премахнати.

  • Кликнете върху клавиатурата Win + I и отидете на „Настройки“.
  • Изберете „Актуализации и сигурност“ и отворете „Разширени опции“.
  • Изберете „Преглед на дневника за актуализации“ и кликнете върху „Изтриване на актуализациите“.
  • Системата ще отвори списъка с актуализациите в контролния панел. Изберете актуализацията, от която искате да се отървете, и кликнете върху бутона „Изтриване“.

Ако не Ви беше разрешено да премахнете актуализацията, опитайте да използвате Точката за възстановяване. За да използвате точката за възстановяване обаче, трябваше да я създадете още преди да е възникнала необходимостта. За да проверите това, натиснете Win + S и напишете в лентата за търсене „Възстановяване на системата“. Изберете последната точка за възстановяване и щракнете върху Напред.

Интересни Статии