Как да прехвърля историята на съобщенията в WhatsApp на нов смартфон?

Ако въведете личния профил на WhatsApp в новия смартфон, контактите ще станат достъпни, но не и съдържанието на по-ранните разговори от старото устройство. Съобщенията не се предават автоматично. В тази статия ще ви кажем как да прехвърляте чатовете WhatsApp от една джаджа на друга, за да не загубите нищо ценно.

Метод 1: Архивиране и възстановяване от Google Drive

Съвременните версии на WhatsApp автоматично копират данни в Google Drive. Това е най-лесният начин за прехвърляне на информация между устройства, защото всичко вече е на облака. Достатъчно е да проверите дали резервното копие е активно и да извлечете чатовете на новото устройство.

Инструкции:

  1. Кликнете върху 3 точки в горния ляв ъгъл на екрана.
  2. Отидете в секцията „Настройки“, отворете раздела „Чатове“ и намерете „Архивиране“ във вътрешната директория.
  3. В целевия раздел можете ръчно да започнете да копирате или конфигурирате автоматично качване на сървъра. Можете да изберете всяка опция, но най-удобно е да използвате облачна услуга.
  4. На нова джаджа с инсталирано WhatsApp, просто включете приложението и приемете предложението за възстановяване на стари чатове и мултимедия от Google Drive.
  5. Текстовото съдържание и контактите ще се показват почти моментално, но прехвърлянето на медийно съдържание ще отнеме време. Процедурата работи на заден план.

Метод 2: Копирайте ръчно чатовете и ги прехвърлете

Ако не искате да чакате автоматичното прехвърляне на данни от WhatsApp през облака или трябва да направите всичко по старомоден начин, лесно е да направите ръчно архивиране. Остава само да прехвърлите файла на новия смартфон и да го разархивирате.

Ръководство:

  1. Отидете в менюто за настройки на WhatsApp на старото си устройство.
  2. Отворете секцията „Чатове и разговори“ и отидете на „Резервно копие на чата“.

  3. Ако Android е инсталиран на старите и новите смартфони и можете да инсталирате SD карта на двете устройства, просто копирайте данните на USB флаш устройството.
  4. Ако успеете да превключите устройството от предишния към текущия телефон, трябва само да възстановите данните. Искане за това се появява автоматично след разрешаване в приложението.

Ако телефонът съхранява данни във вътрешната памет, ще трябва да използвате алтернативен метод, който изисква участието на компютър. Принципът е същият, но трябва да свържете устройството източник към компютъра чрез USB и да го поставите в режим на задвижване. Заслужава да извлечете файл с резервни данни от паметта, той се намира в WhatsApp / база данни и се нарича като "msgstore-2019-05-29.db.crypt", като всеки елемент е посочен с датата на създаване в името. Тук е интересен файлът с последната дата.

След като успешно преместите данните към компютъра, трябва да свържете отново новата джаджа и да изтеглите въпросния файл. Ако системата ви подкани да замените елемента в WhatsApp / Бази данни, трябва да се съгласите. След преместване на базата данни за чат остава да стартирате приложението и да потвърдите телефонния номер. WhatsApp ще намери независимо архивирането и ще предложи да възстанови съдържанието му. Отнема само няколко секунди, за да завършите процедурата.

Метод 3: Прехвърляне на чатове WhatsApp от iPhone към Android

Преминаването на историята на съобщенията от Android към Android и от iPhone към iPhone са подобни и доста прости процедури. Прехвърлянето на съдържание между различни операционни системи за изпълнение на стандартни функции обаче няма да работи. Единствената възможност е да се използва съмнително приложение, чиято сигурност не може да бъде гарантирана, така че методът няма да бъде разгледан подробно.

Може би знаете други начини за прехвърляне на данни? Ако с тяхна помощ беше възможно да се прехвърлят съобщения на WhatsApp между устройства без големи затруднения, споделете ги в коментарите.

Интересни Статии