Как да правите екранни снимки на Android?

Понякога може да се наложи да заснемем изображение на случващото се на екрана на нашето устройство или по-просто да направим екранна снимка. Въпреки че това е било проблематично за Android в миналото (много далечно), съвременните устройства на тази операционна система се справят със задачата да създават екрани много лесно. Сега ще ви покажем как да правите екранни снимки на Android.

Как да правите екранни снимки на повечето устройства с Android

На всички устройства, работещи с Android (поне тези, които са били пуснати през последните четири години), се прави екранна снимка чрез натискане на няколко бутона. Въпреки това устройствата на Samsung Galaxy, които излязоха преди S8, са изключения, но ние също ще ги разделим.

Всички останали ще трябва да направите следното, за да създадете екранна снимка: натиснете комбинацията от бутоните за сила на звука ↓ + Power на устройството и задръжте, докато не бъдете уведомени за създаването на екранна снимка със звуков сигнал, светкавица на екрана и известие на екрана. Ето колко е просто.

Как да правите екранни снимки на Samsung Galaxy устройства

Както вече споменахме, ако използвате един от смартфоните на Samsung Galaxy, които бяха пуснати преди S8, тогава за вас процесът на създаване на екрана ще бъде малко по-различен. Вместо да натискате бутоните за сила на звука ↓ + захранване, ще трябва да използвате бутоните Home + Power .

Това, разбира се, не работи на S8, тъй като Samsung реши да се отърве от бутона Home. Така че можете да използвате Home + Food . Отново ще ви информират за създаването на екранна снимка със звуков сигнал, светкавица на екрана и известие на панела.

Как да споделяте и преглеждате екранни снимки

Независимо от модела на смартфона, можете да взаимодействате със скрийншоти директно от известието, където можете да намерите опции за изтриване, редактиране или споделяне с други. За да видите създадените екранни снимки, отидете на приложението Photo, след което отворете страничната лента отляво.

Изберете „Папки на устройства“ и отидете на „Снимки на екрана“. Устройствата на Samsung Galaxy отново са различни в това отношение. На тези устройства екранни снимки могат да бъдат намерени в споделената папка със снимки, създадени с помощта на камерата.

Интересни Статии