Как да постигнем пълно премахване на грешки, сривове, досадни бъгове и други проблеми при преминаване на Prison Architect

Prison Architect стана достъпен в магазина Steam за инсталиране и разглеждане. Поне десет хиляди потребители вече са успели да го изтеглят и да изпробват геймплея върху себе си. Въпреки това някои от тях съобщават за грешки, сривове, досадни бъгове и други проблеми при преминаване на Prison Architect. В тази статия сме събрали най-често срещаните проблеми и подбрахме ефективни съвети за тях, които ще ви помогнат да стабилизирате играта и да се отървете от грешките.

Ами ако по време на бунтове в затворите работниците отказват да започнат изграждането на сградите, необходими за изпълнение на мисията?

По време на първата мисия в играта Prison Architect, по време на която трябва да потушите бунта в стените на затвора, ще имате две допълнителни задачи, без които няма да можете да завършите прохода - да изградите морга и болница. Въпреки това може да срещнете такъв проблем, когато работниците просто отказват да започнат работа по време на бунтове, които бушуват на територията на затвора.

Този проблем може да бъде решен чрез потискане на всички котловини на бунта и наемане на нови пазачи, които ще следят за спазването на реда. Трябва също да наемете лекар, да проверите и затворите всички входове и изходи от сградата на затвора. Лекарят ще излекува всички ранени и по този начин ще имате втори отряд, който да потуши бунта. Изпратете го вътре в затвора и едва след като целия затворнически комплекс бъде изчистен и успокоен (никой от секторите няма да бъде маркиран с червено), строителите ще започнат работа.

Ами ако затворниците отказват да работят или не са склонни да работят?

Трябва да знаете, че въоръжената охрана или всяка друга принуда значително намалява желанието на затворниците да работят ефективно и също така намалява тяхната активност. Програмата за обучение също ще изисква много повече време.

Можете да отстраните този проблем, като просто разпределите достатъчно време в секцията Mode. В идеалния случай задайте стойността на около два часа. Намерете елемента Работа в секцията Режим и задайте желаната стойност.

Какво става, ако играта не се ускори?

Щом размерът на вашия затвор достигне определено ниво и броят на затворниците надхвърли петстотин, ще забележите, че играта видимо се е забавила и не може да бъде ускорена. Всъщност скоростта на игра ще спадне до средна. За да ускорите играта, временно затворете приема на нови затворници и увеличете размера на вашия затвор.

Какво става, ако служителите и посетителите не могат да влязат през някои врати?

Ако забележите, че служителите на затворите и членовете на семейството, които ходят на дати, просто се забиват пред затворени врати и не могат да минат през тях, трябва да наемете още охранители. Само охранителите могат да отварят и затварят определени видове врати. Ако персоналът на охранителите има персонал, можете да освободите част и да ги наемете отново, за да разрешите този проблем.

Какво да направите, за да премахнете стените, разположени по средата на пътя?

Онези стени, които са били изградени в предишната игра и са били точно на пътя, могат значително да ограничат движението на затворниците. Това е особено забележимо, когато във вашия затвор вече са задържани голям брой хора. За да отстраните този проблем, отворете менюто за игри, изберете раздела Материали и включете инструмента за изтриване на стената. Използвайте го, за да премахнете всички ненужни препятствия.

Какво да направите, ако затворниците се заседнат на рецепцията?

Прием, това е мястото, където затворниците получават униформите си и където получават разпределението си в килиите след първото влизане в затвора. В зависимост от правилата на вашия затвор, някои затворници могат да останат на рецепцията в очакване да бъдат отведени до тяхната обща или уединена стая. Ако затворът ви няма единични килии, тогава престъпниците, осъдени за наркотици и оръжия, ще останат на рецепцията завинаги.

Какво става, ако вирус или епидемия избухнат в затвора?

В случай, че в затвора ви има епидемия или вирус, можете да се обадите на лекаря и да го оборудвате със специални контролни пунктове на входа на общите килии, докато той излекува всички затворници. Можете също да прехвърлите заразените затворници в празна килия, да ги заключите там и по този начин да изолирате разпространението на вируса в затвора.

Какво трябва да направя, ако играта се срине, докато спестявате без конкретна грешка?

Когато опцията за автоматично запаметяване на игровия ход на Prison Architect на компютъра е включена, играта може да се срине, без да се показва грешка. Можете да разрешите този проблем, като деактивирате автоматичното запазване и направите това ръчно. Уверете се също, че най-новите драйвери са инсталирани на вашия компютър и ги актуализирайте, ако е необходимо.

Какво трябва да направя, ако възникне проблем, докато използвам прането в Prison Architect?

Ако затворниците имат мръсни дрехи, те могат да се събират на случаен принцип в малки групи в пералното помещение, да са постоянно там и да не работят. Това може да се елиминира, като демонтирате всички колички в този район и след това отново ги сглобите.

Ами ако готвачите в затвора откажат да работят?

Ако готвачите отказват да готвят, дори когато имат храна и цялото необходимо кухненско оборудване, можете да отидете в контролното меню и да прехвърлите мястото им на задържане от клетки в кухнята. След това те ще започнат да работят автоматично.

Ако знаете за съществуването на други проблеми при преминаване на Prison Architect или сте срещнали грешка, опишете я в коментарите и ние ще се опитаме да намерим решение на вашия проблем.

Интересни Статии