Как да поправя "Unarc.dll върна код за грешка"?

При търсене на информация за файла unarc.dll вероятно сте се сблъскали с доста неприятна грешка „ unarc.dll върна код за грешка“. Вероятно сте имали този проблем по време на инсталирането на някаква изтеглена програма или игра. Преди да започнем да обмисляме методи за коригиране на този проблем, нека се запознаем със самия файл, от който се интересуваме - unarc.dll.

Ако някой от вас си спомня, тогава този ресурс вече има подобна статия, в която файлът isdone.dll е сортиран. Така че unarc.dll също е компонент на същия инсталатор на InnoSetup. Можете да видите този инсталатор в много дистрибуции на програми, помощни програми или игри, които изтегляте от торенти, например. Като цяло, доста популярна система за създаване на инсталатори за операционната система Windows.

И така, какво причинява грешката с файла unarc.dll и като цяло с инсталатора? Проблемите могат да бъдат идентифицирани доста голям брой. Но по принцип грешката „ unarc.dll върна кода за грешка“ може да бъде причинена от две причини: DEP (предотвратяване на изпълнението на данни) и кирилица в инсталационния път. Възможно е обаче да има и други причини, които също ще бъдат споменати тук. Сега нека разгледаме методите за "лечение" на такова заболяване като грешката unarc.dll.

Методи за отстраняване на грешка с unarc.dll

Метод №1 Деактивиране на антивирусен софтуер

На първо място, опитайте да деактивирате вашия антивирусен софтуер. Далеч отвъд последните случаи е виновен именно той. Вашият антивирус може просто да блокира инсталираните файлове за всеки, който знае по някаква причина. Понякога това се случва. Възможно е този път антивирусът да реши да блокира файла, необходим за разопаковане, поради което възникна грешката unarc.dll . След като деактивирате антивируса, опитайте да рестартирате инсталацията. Ако всичко вървеше точно така и виждате грешка с файла unarc.dll на вашия монитор, тогава проблемът определено не е в антивируса.

Метод №2 Актуализирайте DirectX

Това е един от онези методи, които е трудно да се проверят. Изглежда, какво общо има DirectX с него? Работата е там, че някои потребители твърдят, че им е помогнала обикновена актуализация на DirectX. Опитайте да актуализирате DirectX, като го изтеглите от официалния уебсайт на Microsoft и вижте дали ситуацията изобщо се променя. Възможно е да сте късметлията, който ще има късмет и този метод ще помогне.

Метод номер 3 Кирилица на инсталационния път

Ако сте избрали директория с кирилица в нея за инсталатора, най-вероятно проблемът е именно в това. Различни програми, игри, инсталатори и самата операционна система понякога не харесват руски букви по пътя си. Какво мога да направя тук. Ако в пътя на инсталация има руски букви, премахнете ги или изберете друга директория, без кирилицата. След като направите това, грешката ще трябва да изчезне.

Метод №4 Проверка на RAM

Проблемът може да е дори във вашата RAM памет. За да се определи степента на вина на оперативната памет, тя трябва да бъде напълно проверена за различни видове повреди. Извадете го от дънната платка, изтрийте контактите и порта, където е стоял. След това го тествайте с доста популярна програма, наречена MemTest. Ако нямате една RAM лента, а няколко, опитайте се да оставите всеки от тях поотделно в системата. Възможно е нещо да не е наред с някой от тях.

Метод №5 Проверка на твърдия диск

Ако срещнете проблем като unarc.dll грешка, има вероятност нещо да не е наред с вашия твърд диск. За да проверите твърдия диск, има една проста помощна програма, която, за щастие, вече е вградена в операционната система. За да го стартирате, направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху "Старт".
 • Изберете елемент от командния ред (администратор) от контекстното меню .
 • В командния ред, който се появява, въведете командата chkdsk C: / F / R / B.
 • След това ще започне процесът на проверка на вашия твърд диск, който може да отнеме доста дълго време.
 • След приключване на процеса на проверка ще ви бъде представен списък с намерените и фиксирани щети.

Освен това, ако имате достатъчно време, можете да проверите вашия твърд диск с помощта на помощна програма, наречена Victoria DOS. Тази програма може да търси повредени сектори на твърдия диск и да ги поправя, ако се появи възможност. Но си струва да предупредим, че именно DOS версията трябва да се използва, а не за операционната система, тъй като последната е малко полезна.

Метод № 6 Деактивирайте „Предотвратяване на изпълнението на данни“

Windows има много слоеве на защита. И DEP (Превенция на изпълнението на данни) е един от тези слоеве. За опростяване, DEP помага на системата да се защити и да не стартира никакви подозрителни „елементи“, които биха могли да я навредят, например да донесат вируси и т.н. Но понякога DEP може да блокира не това, от което се нуждаете. Ето защо трябва да добавите изпълним файл на инсталатора в списъка с изключения на DEP. За целта направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + X и изберете „Система“ от контекстното меню.
 • В прозореца, който се показва, изберете елемента "Разширени", който се намира в долния ляв ъгъл на прозореца.
 • След това следвайте пътеките "Разширени - Производителност - Опции . "
 • Кликнете върху раздела Предотвратяване на изпълнението на данни .
 • След това поставете отметка в квадратчето „Активиране на DEP за всички програми и услуги, с изключение на избраните по-долу .
 • За да добавите файлове в списъка за изключване, щракнете върху "Добави ..." .
 • След като поставите нужния файл там, не забравяйте да щракнете върху „OK“, за да потвърдите промените.
 • След това рестартирайте системата.
 • Веднага след като влезете, опитайте да стартирате инсталатора отново и да видите дали грешката "unarc.dll върна кода за грешка" изчезна.

Метод номер 7 Лош монтаж

Замисляли ли сте се, че току-що сте изтеглили сглобяване с ниско качество? Ако сте прекарали няколко часа в опит да стартирате изтегления инсталатор и всичко е равномерно, тогава може би проблемът е със самия инсталатор, а не с вашия компютър. Намерете помощната програма или играчката, която ви е необходима, в някой друг ресурс и се опитайте да я инсталирате. Има вероятност през цялото това време напразно да сте режели мозъка си.

Интересни Статии