Как да поправя грешката livekernelevent?

Някои потребители на различни версии на Windows операционни системи могат да се сблъскат с грешката „livekernelevent“, която се случва по правило при работа с приложения, често игри. Причината за грешката е неправилно работещият драйвер за графичен ускорител, инсталиран в системата на потребителя.

Доста лесно е да разберете това, като погледнете допълнителна информация за проблема: като правило, като разгледате елементите, които са причинили грешката "livekernelevent", можете да намерите драйвер за видеокартата, например, nvlddmkm.sys (драйвер на NVIDIA).

Решение за грешката "livekernelevent"

Имайки предвид неправилно работещия драйвер, можем да кажем с увереност, че решението на грешката "livekernelevent" се състои в пълното преинсталиране на драйвера за видеокартата, т.е. замяна на неизправен драйвер с нормален, "както трябва да бъде".

Обикновено преинсталирането на графичния драйвер е както следва: отидете на диспечера на устройства, намерете видеокартата, премахнете я от списъците на наличния хардуер (по този начин премахнете драйвера) и инсталирайте чисто нов драйвер, изтеглен от официалния уебсайт на производителя на графичен чип.

Ако искате, тогава направете това - това е нормално решение на този проблем. Независимо от това, препоръчваме ви да направите нещо различно: с помощта на програмата за деинсталиране на драйвери за дисплей, премахнете драйвера за видеокартата от вашия компютър, почистете папката NVIDIA или AMD, разположена на дяла на диска на системата, и след това инсталирайте само най-новия драйвер. По този начин увеличавате максимално шансовете си да поправите грешката "livekernelevent".

Интересни Статии