Как да поправя грешката blzbntagt00000bb8 при стартиране на Overwatch?

Някои от играчите могат да срещнат грешката blzbntagt00000bb8, когато стартират Overwatch в собствения клиент на Blizzard. За съжаление съобщението за грешка не уточнява причината за възникването му, което, разбира се, усложнява задачата за решаване на проблема. Искам също така да отбележа, че Blizzard отдавна е запознат с тази грешка в техния клиент и те споделиха някои решения с потребителите, които ще споменем и в нашата статия относно кода за грешка blzbntagt00000bb8.

Какво да направите, когато възникне грешка blzbntagt00000bb8?

Деактивиране на Windows Defender и защитната стена на Windows

Някои потребители твърдят, че софтуерът за защита, както системен, така и трети страни, може да конфликтира с работата на клиента на Battle.net, което води до грешка blzbntagt00000bb8 при стартиране на Overwatch.

От това можем да направим прост извод: изключваме всички тези защитни програми и виждаме дали грешката blzbntagt00000bb8 изчезва. Изпълнението на тази задача е доста проста и за напреднали потребители няма да е трудно. Ако обаче не знаете как да деактивирате защитната стена на Windows или Windows Defender, просто следвайте инструкциите по-долу.

Деактивиране на Windows Defender

Деактивирането на Windows Defender, системен антивирус, е съвсем просто и сега ще ви покажем как да го направите. Натиснете комбинацията клавиши Windows + S, за да изведете полето за търсене на системата. След това въведете в това поле заявката „Център за защита на Windows Defender“ и кликнете върху показания резултат в търсачката.

Отивайки в нов прозорец, щракнете върху секцията „Защита срещу вируси и заплахи“ и след това щракнете върху елемента „Настройки за защита срещу вируси и други заплахи“. В този момент е желаният превключвател за активна защита на Windows Defender. Поставете плъзгача в положение за деактивирани и затворете отворения прозорец на Центъра за сигурност на Windows Defender.

Деактивиране на защитната стена на Windows

Ако с Defender всичко е доста просто и ясно, тогава в случая с защитната стена на Windows нещата не са толкова прости. Можете да деактивирате защитната стена на Windows 10 само чрез класическото приложение и само чрез него. Обадете се отново на системата за търсене на системата, както вече беше показано в горния параграф. Въведете заявката „Защитна стена на Windows“ в полето за търсене и отворете прозореца.

Намерете връзката „Включване и изключване на защитната стена на Windows“ в лявата част на класическия прозорец и кликнете върху нея. Ще видите два раздела с настройките на защитната стена на Windows за различни видове мрежи. Не е нужно да разбирате нищо: просто поставете отметки в квадратчетата до двете опции, за да деактивирате функционалността на защитната стена на Windows и да запазите промяната.

След като деактивирате защитните функции на Windows Defender и защитната стена на Windows, отворете клиента Battle.net отново и опитайте да стартирате Overwatch. Ако грешката blzbntagt00000bb8 изчезна, проблемът беше именно в софтуера за сигурност. Ако все още е на място, тогава нека продължим.

Проверете мрежовата свързаност

Overwatch е изключително мултиплейър игра, за която, съответно, вашият компютър трябва да бъде свързан към стабилна и доста бърза мрежова връзка. Грешката blzbntagt00000bb8 може просто да показва, че при стартиране на Overwatch беше невъзможно да се установи стабилна връзка за играта.

Проверете дали всичко е наред с вашата интернет връзка. Уверете се, че скоростта ви не пада до скоростта на охлюва (можете да използвате например ресурса Speedtest). Можете също да използвате системната програма за отстраняване на проблеми с мрежата. Ако сте проверили внимателно мрежовата си връзка и сте разбрали, че тя е достатъчно стабилна и че грешката blzbntagt00000bb8 не е възникнала поради нея, тогава нека продължим.

Стартиране на Blizzard Client като администратор

Може би това може да ви се стори доста странно, но опитвали ли сте да стартирате Battle.net от името на администратора? Да, това е доста типичен съвет за решаване на всякакви проблеми на компютрите, които много потребители просто пренебрегват, но работата като администратор може да помогне за отстраняване на различни проблеми със софтуера.

Отидете в основната папка на Battle.net (спомняте ли си къде сте я инсталирали, нали?), Щракнете с десния бутон върху изпълнимия файл на Battle.net и изберете "Изпълни като администратор" от контекстното меню. Няма да има визуални промени, но все пак опитайте да стартирате Overwatch и вижте дали се появява грешката blzbntagt00000bb8. Не помогна ли? Продължаваме напред.

Възстановяване на файлове на играта

Има вероятност грешката на blzbntagt00000bb8 да е възникнала, защото файловете на вашето копие на Overwatch по някакъв начин са повредени. Тази вероятност може да бъде проверена доста просто, като стартирате помощната програма за проверка и възстановяване на файлове с игри в клиента на Battle.net. Така че, нека да разгледаме как да започнете възстановяване на Overwatch.

Първо трябва да отворите директно клиента на Battle.net. Сега кликнете върху иконата на инсталирания Overwatch и след това щракнете върху падащото меню на настройките на играта и кликнете върху елемента "Проверка и възстановяване". След това трябва да кликнете върху друг бутон, "Стартиране на сканиране", след което ще видите старта на процеса на проверка и възстановяване на игровите файлове. Веднага трябва да кажа, че процесът може да отнеме доста време, като се има предвид конфигурацията на вашия компютър и размера на играта Overwatch.

Когато приключите с възстановяването на играта, проверете дали се появява грешка blzbntagt00000bb8 при стартиране на Overwatch. Ако играта ви е била повредена, тогава този метод определено ще работи за вас. Ако обаче това не е бил проблемът, тогава продължете напред.

Променете настройките на LAN

Следващият метод е най-ефективният, базиран на потребителски отзиви в Интернет. За да се отървете от грешката blzbntagt00000bb8 в Battle.net, трябва да отидете в настройките на Интернет и да деактивирате опцията за използване на прокси сървър в настройките на LAN.

Ще стигнем до интернет настройките на вашия компютър с помощта на помощната програма Run: натиснете Windows + R на клавиатурата, за да я извикате. След това въведете inetcpl.cpl в празното поле за търсене на системната програма и натиснете Enter. Ще видите малък, класически прозорец "Свойства: Интернет".

Отидете в раздела „Връзки“ и след това кликнете върху бутона „Конфигуриране на LAN настройките“ в съответния раздел. Ще видите няколко опции. Трябва да премахнете отметката от опцията „Използване на прокси сървър за локални връзки“. След като направите това, запазете промените в интернет настройките си и след това рестартирайте компютъра.

Отново влезте в операционната система, отворете Battle.net и се опитайте да стартирате Overwatch. В повечето случаи blzbntagt00000bb8 не трябва да бъде грешка. Ако обаче все още присъства, тогава можете да опитате още няколко начина за решаването му.

Сканирайте компютъра си за вируси

Замисляли ли сте се, че грешката blzbntagt00000bb8 може да се появи в резултат на злонамерената операция на вирус, който по някакъв начин е попаднал във вашата система. Силно препоръчваме да проверите компютъра си за такива нежелани гости с някоя антивирусна програма, която лично предпочитате. Ако нямате нищо, можете спокойно да използвате системния антивирус: Windows Defender.

Ако намерите нещо в системата, отървете се веднага с антивирусни инструменти. След като защитите компютъра си, опитайте да рестартирате Overwatch в Battle.net и проверете за грешка в blzbntagt00000bb8. Рядко вирусите са в основата на обсъждания проблем, но понякога има някои случаи с тях.

Деинсталирайте и преинсталирайте Battle.net

Все още имаме най-простото решение на грешката blzbntagt00000bb8 - преинсталиране на клиента на Battle.net. Понякога може да се случи нещо със самите клиентски файлове, което причинява огромен брой проблеми. Опитайте да преинсталирате Battle.net и вижте дали ситуацията с грешката blzbntagt00000bb8 се променя при стартиране на Overwatch.

Интересни Статии