Как да поправя грешката Bad_pool_caller в Windows 10?

Bad_pool_caller е син екран на смъртта, който може да се прояви в операционната система Windows 10 и други по-стари системи. По принцип този проблем се катализира от повредени или остарели драйвери за дадено оборудване. Също така проблемът може да възникне поради неправилно овърклок на оборудване в системата (например, неправилно сте счупили централния процесор).

Потребителите на Windows страдат от този син екран на смъртта от 2014 г., т.е. още преди излизането на Windows 10 и различни форуми са пълни с всякакви решения на проблема и съвети по тази тема. В същата статия сме събрали някои от най-ефективните методи за борба с Bad_pool_caller .

„Pool“ е технически термин, използван за определяне на паметта, която се контролира от компютърните драйвери. От това следва, че Bad_pool_caller може да се докаже в случая, когато драйверът не е в състояние да получи достъп до компонентите на паметта или се е случил, но те са били повредени. Самият син екран на смъртта предполага, че някои от хардуерните компоненти на вашия компютър може да не работят правилно.

Трябва също да имате предвид, че зловредният софтуер може да повлияе на цялата ви система по различни начини, включително дори да причини синия екран на смъртта на Bad_pool_caller .

Методи за решение Bad_pool_caller

Метод №1 Идентифициране на проблемния драйвер и отстраняване на проблем с него

Първото нещо, което можете да опитате е да намерите виновника в ситуацията със синия екран на смъртта Bad_pool_caller . Това се прави доста просто с помощта на една малка системна програма Verifier . За да го стартирате, преминете през следните стъпки:

  • Натиснете Win + R на клавиатурата си.
  • Въведете Verifier в празен ред и натиснете Enter.
  • Изчакайте софтуера автоматично да идентифицира повредени или остарели драйвери.

Веднага щом намерите водача-виновник, останалото вече е на раменете ви. Да предположим, че откривате, че Bad_pool_caller се обажда на водача за звукова карта. След това просто трябва да инсталирате отново драйверите за вашата звукова карта през диспечера на устройства или ръчно да ги изтеглите от уебсайта на производителя и да инсталирате.

Метод №2 Нулиране на ускорението

Да предположим, че решите да овърклок, например, централен процесор. Изглежда, че направиха всичко както трябва, но след известно време (или веднага) се появи синият екран на смъртта Bad_pool_caller . Ако всичко вървеше приблизително според този сценарий, тогава няма какво да се мисли - цялата работа е в неправилен овърклок.

В този случай просто трябва да върнете настройките на оборудването с овърклок към фабричните стойности. За да направите това, отидете на BIOS и заредете настройките по подразбиране в него. За съжаление, описването на входа на BIOS и придвижването му е безсмислено, тъй като различните дънни платки имат свои версии на BIOS. Ако сте овърклокирали вашата видеокарта, тогава отидете на помощната програма, чрез която са направени промените, например MSI Afterburner, и върнете всички настройки обратно към фабричните настройки.

Метод №3 Актуализиране на всички драйвери

Следващият съвет може да ви се стори доста странен, но опитайте да актуализирате всички драйвери на вашия компютър. Да, задачата е доста скъпа по отношение на времето за изпълнение, но по този начин можете да покриете всички възможни опции.

  • Отворете Диспечер на устройства, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете подходящия елемент.
  • Изберете необходимото оборудване и щракнете с десния бутон върху него.
  • Изберете „Актуализиране на драйвери“ от контекстното меню.
  • Повторете за всички хардуерни компоненти на вашата система.

Отново съветът може да изглежда глупав, но някои потребители в мрежата, поне според техните твърдения, успяха да се отърват от синия екран на смъртта на Bad_pool_caller, като актуализираха драйверите за цялата конфигурация на компютъра.

Метод №4 Сканирайте компютъра си за вируси и злонамерен софтуер

Както казахме в самото начало на нашата статия, заплахите за вируси и различни злонамерен софтуер могат да нанесат на вашия компютър: промяна на системни файлове, повреждане на драйвери, файлова система и други подобни. Като цяло те можеха да причинят появата на синия екран на смъртта на Bad_pool_caller .

Проверете вашия компютър за вируси. Може да намерите своя вредител. Също така проверете най-новите инсталирани програми, тъй като някои от тях може да имат зловреден софтуер. Например, когато инсталирате необходимия софтуер, може да забравите да премахнете отметката от кутия и нещо злонамерено дойде на вашия компютър. Доста често това се случва по време на инсталирането на игри от торент тракери, тъй като местните ремонтници, в допълнение към самата игра, могат да бъдат пришити в инсталатора и друг софтуер.

Проверете вашия компютър, изтрийте заразените файлове (ако има такива), отървете се от злонамерения софтуер и вижте дали Bad_pool_caller се появява отново.

Интересни Статии