Как да поправя грешка във файла kernel32.dll?

Ако срещнете грешка, която споменава файла kernel32.dll, имаме някои добри и лоши новини. Добрата новина е, че грешката с този файл се решава сравнително просто, в зависимост от причината за възникването. Лошата новина е, че причините за грешката са буквално целият Тихи океан. Без преувеличение

Ето примери за текстове за грешки с файла kernel32.dll

 • Точката за въвеждане на процедура GetLogicalProcessorInformation не е намерена в DLERN на KERNEL32.dll.
 • Kernel32.dll не е намерен
 • Точка за въвеждане на процедура не бе намерена в библиотеката на kernel32.dll.
 • Програмата предизвика неуспех в модула Kernel32.dll

Първо, нека да разгледаме произхода на файла. Първо, заслужава да се спомене, че kernel32.dll е файлът на операционната система, който е отговорен за управлението на паметта. Този файл трябва да бъде в системната директория, т.е. C \ Windows \ System32.

Така че, поради какви, по принцип, може да възникнат грешки с този файл? По време на зареждането на вашата операционна система файлът kernel32.dll трябва да бъде зареден в защитена част от паметта, която другите помощни програми не трябва да използват. Провалите започват да възникват, когато програмите на трети страни започват да използват тази памет.

И какви са причините за това разстройство в системата? Какво причинява горния проблем? От тук започва Тихият океан. Причините за грешката са просто огромен брой. Затова нека разгледаме най-често срещаните.

Причини за грешки kernel32.dll

 • Първата и може би най-простата причина е, че грешката се появи в резултат на нормална повреда в системата, което е изолиран случай. Операционната система е доста сложно нещо и затова често изпитва непредвидени неизправности. Но те не се страхуват от това.
 • Не можете да изключите опцията, при която приложението се срива. Възможно е именно там да се крие целият проблем.
 • Вирусите или злонамереният софтуер, които могат да атакуват или да го повлияят по някакъв начин, могат да се „утаят“ във вашата система.
 • Остарелият софтуер може също да причини проблем като грешка kernel32.dll. Особено опасни са остарелите шофьори. Да предположим, че е възникнала грешка при стартиране на видео игра. Вече може да се направи предположение за причината за грешката.
 • Ако наскоро сте овърклокирали компонентите на вашия компютър и веднага след това се появи грешката kernel32.dll, тогава проблемът най-вероятно е именно в това.
 • Тъй като файлът kernel32.dll е отговорен за управлението на паметта, определено може да има нещо нередно с RAM паметта.

Както можете да разберете, списъкът е доста приличен и трябва буквално да проверите половината от системата, за да разберете какво причинява неуспехи в нея. Сега нека разгледаме списък на потенциалните решения на този проблем.

Съвети за разрешаване на грешка kernel32.dll

Ще продължим напред със съвети, използвайки списък с причини. Ето защо, нека започнем с най-простия.

 • Различни сривове в операционната система - това нещо е може би познато на всички потребители на Windows. В повечето случаи подобни проблеми се решават чрез просто рестартиране на системата. Опитайте просто да рестартирате компютъра си и да видите дали грешката се появява отново. Ако не, тогава най-вероятно това е изолиран случай.
 • Ако се появи грешка с файла kernel32.dll по време на стартирането или работата на някакво приложение, опитайте да инсталирате отново помощната програма. Можете също да опитате да инсталирате актуализацията за това приложение.
 • Ако подозирате, че вирусите имат проблеми, проверете системата си с помощта на антивирусен скенер. Също така не забравяйте, че някои софтуер не е изтеглян наскоро, тъй като може да бъде вреден за системата. Дори и да не сте изтеглили нещо опасно, нещо без ваше знание може да влезе в компютъра ви. Например, по време на инсталирането на игра, на вашия компютър може да бъде инсталиран и софтуер на трети страни. Проверете дали няма инсталация, която не ви е известна.
 • Ако срещнете грешка kernel32.dll, докато стартирате видео игра или, например, опитате да отпечатате нещо, тогава проблемът е с драйверите на конкретно устройство. Опитайте да ги инсталирате или актуализирате.
 • Всички се опитахме да овърклокваме системата си веднага щом научихме, че това е възможно. Някои го направиха първия път, а други не толкова добре. Процесът на овърклок включва етапите на многократна проверка на стабилността на системата. Потребителят може просто да прекали малко с овърклок на хардуерния компонент. Нулирайте хардуерния си овърклок и възстановете фабричните настройки. Възможно е проблемът с нестабилността на системата и грешката във файла kernel32.dll да беше именно това.
 • Понякога RAM може да се провали, което неизбежно води до системни грешки. Проверете вашата RAM памет за външни повреди и след това използвайте програмата MemTest.

След като прочетете целия този текст, може да имате мисълта, че тази статия по принцип не носи точни методи за решение. И ще бъдете прави. Няма точен метод като такъв, тъй като грешката kernel32.dll има много широк спектър от причини. Поради това можете просто да посъветвате някои превантивни мерки.

Интересни Статии