Как да поправя грешка api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll?

Стартирайки за пореден път някаква играчка или програма, вие се надявате, че стартирането на нея ще се осъществи без проблеми и колебания. Възможно е да е било така по-рано, но ако сте решили да следвате тази връзка, тогава нещата не вървели толкова гладко.

По пътя ви имаше друга системна грешка, при която можете да наблюдавате следния текст:

Програмата не може да бъде стартирана, тъй като на компютъра липсва api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll. Опитайте да преинсталирате програмата.

За да започнем, нека се запознаем със самия файл, тъй като това ще ни помогне при решаването на проблема с него. На първо място, заслужава да се отбележи разширението на файла - DLL. Ако работите на компютър от дълго време, трябва да знаете, че DLL файловете са динамично свързани библиотеки, които предоставят ценната им функционалност на много различни програми, разположени на вашия компютър.

Api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll също е един от DLL файловете, които са част от Visual C ++ време на изпълнение, което е необходимо за стартиране на огромен брой приложения в операционната система Windows, тъй като повечето от тях създаден на език за програмиране на C ++.

Така че в тази статия ще анализираме всички възможни причини за този проблем и методите за разрешаване на грешката с файла api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Като начало, разбира се, ще анализираме причините за това препятствие.

Причини за грешка api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll

Първо трябва да посочите най-очевидната истина, за която вече би трябвало да се досетите - файлът api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll стана недостъпен за използване в системата. В повечето случаи това означава, че този файл или напълно е изчезнал от системата, т.е. е изтрита или е променена. Всъщност други DLL файлове в операционната система могат да страдат от същите проблеми. Сега нека разгледаме по-отблизо.

Грешка на потребителя

Да, точно така. Проблеми под формата на грешка с файла api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll могат да започнат поради ваша грешка. Например решихте да извършите генерално почистване във вашата система и да я почистите от всякакви замърсявания под формата на нежелани файлове, ненужни регистрационни файлове и остатъци от вече изтрити програми. Без дори да забележите, можете случайно да изтриете api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Трикове на вируси

На следващо място са вируси, които могат да направят доста гадни неща с този файл. Например вирусите, които са се проникнали в компютъра ви, могат да променят api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll, така че да не може да бъде използван в системата. Или изобщо можеше да бъде изтрит от тях, така че съобщението за отсъствие може да бъде много точно. Или могат да го блокират.

Повредени записи в системния регистър на Windows

Регистърът на Windows играе много важна роля в работата на операционната система. Ако записите в системния регистър са повредени, могат да възникнат различни неизправности в системата и понякога те могат да доведат до нейната нестабилност. Точно същото беше, когато повредените или модифицирани записи на този файл могат да се превърнат в катализатор за появата на грешка за отсъствието на api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Антивирусно въздействие

Вашият Антивирус не винаги е защитник на системата. Понякога той може дори за кратко да започне да й навреди. Той може да изтрие различни файлове, като ги обърка за злонамерени елементи. Същото може да се случи и с api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Обикновено антивирусът в този случай поставя маркирания файл в своята карантина. По-рядко - премахва го напълно от системата.

Оттеглена версия на api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll

Както при всичко в операционната система, файлът, който обсъждаме, може просто да е остарял. Помощната или видео игра, която стартирате, изисква например определена версия на този файл, но тъй като версията, по-стара от вашата, е на вашия компютър, това води до грешка с api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Повреден диск

Това ще бъде последната причина в нашия вече огромен списък от причини за грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Така че проблем с този файл може да възникне дори на базата на повредени сектори на вашия твърд диск. Може би това е една от най-опасните причини, защото проблемът с твърдия диск е доста сериозен проблем, който може да ви донесе много повече проблеми, отколкото прости грешки.

Е, това беше списък на най-вероятните причини за грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Сега да преминем към най-важното в тази статия - методи за решение. Ще има и много от тях.

Методи за разрешаване на грешка api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll

Нека започнем, както винаги, първо с най-простите решения и постепенно да преминем към по-„трудни“ методи.

Метод № 1 Рестартиране на компютър

Не сте мислили просто да рестартирате системата си, нали? Но понякога подобни проблеми се решават по толкова прост начин. В Windows такива инциденти се случват от време на време, но те не представляват нищо сериозно, а само една неизправност в системата. Рестартирайте компютъра си и вижте дали грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll е изчезнала . Ако сте изчезнали, тогава вече не можете да се притеснявате особено, тъй като определено това беше един и същ провал.

Метод №2 Преинсталиране на приложението

Ако все още наблюдавате грешка api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll на вашия монитор, тогава това е причина да започнете да се притеснявате малко. Следващата ви стъпка ще бъде опит за повторно инсталиране на помощната програма или видеоиграта, която стартирате. Опитайте да инсталирате най-новата версия, за да сте сигурни, че проблемът не е възникнал поради остаряла версия. Ако въпросът не беше в приложението, тогава проблемът определено е в самия api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Метод номер 3 В търсене на вируси

Както може би си спомняте, споменахме, че проблемите с грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll могат да бъдат причинени от вирус. Има малък шанс, че когато премахнете тези „вредители“ от системата, вашият проблем ще бъде решен, тъй като вирусът може просто да блокира файла за употреба. Стартирайте процеса на сканиране във вашия Антивирус и проверете вашата система за вирусна заплаха. Ако откриете нещо подозрително към Антивирус, след това го изтрийте и проверете за грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Метод №4 Използване на системни програми SFC и CHKDSK

Преди да преминем към наистина сериозни мерки, нека разгледаме няколко превантивни действия с надеждата, че те могат да коригират ситуацията. И така, сега ще се опитаме да използваме две системни помощни програми: SFC и CHKDSK. SFC е предназначен за проверка и възстановяване на системните файлове на Windows. CHKDSK е проектиран да проверява за грешки във вашия диск. За да ги приложите, изпълнете следните стъпки:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + X и изберете „Команден ред (администратор)“ от контекстното меню.
 • Въведете sfc / scannow в командния ред и натиснете Enter.
 • След това ще започне процесът на проверка на системните файлове, който може да отнеме определен период от време, обикновено не много голям. В края на тази проверка ще трябва да предоставите обобщение на намерените повредени файлове и дали те са коригирани. Ако сте коригирали файлове, рестартирайте компютъра.
 • Проверете за грешка api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Ако все още носи тежък товар върху вас, тогава трябва да изпробвате CHKDSK.
 • Пуснете командния ред отново и въведете командата chkdsk с: / f (C е дялът, който се проверява на вашия диск. Ако искате да проверите друг дял, просто поставете името му на командата).

  Както при SFC, след приключване на процеса на проверка ще ви бъде предоставено обобщение на констатираните щети и дали някоя от тях е отстранена. Ако нещо е поправено, рестартирайте компютъра.

Е, ако никой от горните не помогна, вероятността за което е доста голяма, тогава е време да преминете към по-сериозни неща, в които ще трябва да изтеглите няколко неща, но повече за това по-късно.

Метод № 5 Инсталиране / поправяне на Microsoft Visual Studio C ++ 2015

Най-очевидното решение в тази ситуация е да инсталирате или коригирате време на изпълнение на Microsoft Visual Studio C ++ 2015, тъй като файлът api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll е част от този изключително важен библиотечен пакет. Така че тук можете да извършите две действия: изтеглете и инсталирайте Microsoft Visual Studio C ++ 2015 или го поправете, ако той вече е инсталиран на вашата система.

Следвайте тази връзка към официалния уебсайт на Microsoft, за да изтеглите Visual Studio C ++ 2015. След това стартирайте неговия инсталатор и след инсталиране опитайте да стартирате програма или видео игра, която има проблем с грешката api-ms-win-crt-convert-l1- 1-0.dll .

Ако вече сте инсталирали този пакет, но все пак наблюдавате проблеми с липсващ файл, тогава можете да опитате да използвате функцията Fixes за него. За целта направете следното:

 • Отидете на контролния панел.
 • Отидете на „Програми и функции“
 • Намерете „Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable“, щракнете с десния бутон върху него и изберете „Промяна“ .
 • Ще видите прозореца „Microsoft Visual C ++ 2015 Redistributable Installer“ .
 • Кликнете върху бутона „Поправете“ .
 • Ще започне процесът на преинсталация, което ще отнеме доста кратък период от време.

След като коригирате Microsoft Visual C ++ 2015, проверете за грешката api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll .

Метод 6: Инсталиране на пакета за корекция на KB2999226 ръчно

Понякога по време на инсталирането на Microsoft Visual C ++ 2015 нещо се обърка и един от неговите компоненти не е инсталиран поради някакъв вид повреда. А именно, пакетът за поправки KB2999226 не е инсталиран, което трябва да е отговорно за файла api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll . Следвайте тази връзка и изтеглете пакета KB2999226 и след това го инсталирайте на вашия компютър. След инсталиране рестартирайте компютъра.

Интересни Статии