Как да поправя грешка api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll?

По време на надстройката от Windows 7 до Windows 10, чрез асистента за надстройка може да попаднете на грешка относно липсата на api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll. Този проблем е съвсем нов, но той вече успя да развали нервите на много потребители, след като бе пусната актуализацията на Fall Creators за Windows 10.

Всъщност причината за грешката е кристално ясна и се състои в следното: процесът на актуализиране в асистента не може да бъде завършен поради факта, че се наблюдават някои api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll проблеми или той напълно отсъства, в резултат на което е невъзможен достъп.

Отстраняване на грешка api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll грешка

Проблемът с тази грешка може да бъде разрешен достатъчно бързо и най-важното - просто. Както знаете, грешката се появява точно по време на работата на асистента за актуализация, което означава, че той вече е инсталирал необходимите файлове за това в системата.

Така че, трябва да направите следното:

  • отидете в директорията C: \ Windows \ System32 \
  • копирайте файла wimgapi.dll от тази директория;
  • поставете файла wimgapi.dll, разположен в клипборда, в директорията C: \ Windows10Upgrade \ и потвърдете замяната.

След като направите това, повторете процеса на надстройка до Windows 10 и се уверете, че грешката api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll е отстранена. Тази грешка се появява само при надстройка от Windows 7 до Windows 10, но след горните стъпки обикновено изчезва. Също така си струва да се каже, че този проблем няма да възникне по време на чиста инсталация на Windows 10.

Интересни Статии