Как да поправя грешка api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll?

Операционната система Windows винаги е била многообразна за наличието на всевъзможни грешки, сривове и други проблеми. Посещавайки тази страница, се надявахте да намерите отговор, с помощта на който ще можете да разрешите определена грешка, възникнала по време на стартирането на някаква помощна програма или видео игра.

На екрана си най-вероятно видяхте следната картина:

Програмата не може да бъде стартирана, тъй като липсва api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll. Опитайте да преинсталирате програмата.

Това вече е класическо съобщение за грешка за всички DLL файлове в операционната система Windows. Първо, трябва веднага да споменете, че тази библиотека с динамични връзки (DLL) е една от многобройните библиотеки на компонентите на Microsoft Visual Studio C ++. Именно този факт ще бъде използван за решаване на грешката с api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll .

След всичко казано вече би трябвало да имате следния въпрос: „Какво би могло да се случи с този файл, защото до днес не съм го виждал?“. Е, може да се случи много с api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll . Нека направим кратък и кратък списък:

 • Проблемът с грешката във файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll е създаден от самия потребител.
 • Вирусите, проникнали във вашия компютър, могат да променят версията на файла, да го повредят, променят или дори да го изтрият от вашата система.
 • Вашият Антивирус, който по принцип трябва да защитава системата, може да блокира api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll поради факта, че го смята за злонамерен елемент.
 • Вероятно този файл е просто остарял.
 • Повредените записи за този файл в системния регистър на Windows могат да доведат до появата на тази грешка.
 • Проблеми с програмата или видеоиграта, която стартирате.
 • Проблеми с вашия диск, които са повредили файловете на него.

Все още има куп причини за грешката api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll, но горните са най-основните и ние ще ги отблъснем. Така че, нека да разгледаме решения или методи, чрез които можете да преодолеете това неразположение на вашия компютър.

Тази статия ще бъде разделена на две части. В първата част ще разгледаме общи методи, които е по-вероятно да бъдат включени в редиците на превантивните мерки.

Как да поправя грешка api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll?

Метод №1 Проверка на работещо приложение или видео игра

На първо място, трябва постоянно да гледате в посоката на приложението или видеоиграта, с която имате проблем. Уверете се, че имате най-новата версия на софтуера, от който се нуждаете. Ако има по-нова версия, опитайте да я инсталирате и да видите дали грешката api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll е отстранена. Също така понякога преинсталирането на самото приложение помага, тъй като по време на предишната му инсталация може да възникне срив, което доведе до последващи проблеми.

Метод №2 Изпълнение на SFC команда

Този метод и следващите не са най-ефективните в този списък, но все пак понякога могат наистина да коригират различни неприятни ситуации на компютъра. При този метод използваме такава полезна системна програма като System Files Checker или просто съкратено SFC. Тази програма служи за проверка на целостта на файловата система на вашата операционна система. Възможно е вашият api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll да е повреден поради нещо, което беше посочено в горепосочените причини. Ако е така, SFC може да се опита да поправи това. За да стартирате SFC, направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + X и изберете „Команден ред (администратор)“ .
 • След това въведете sfc / scannow в реда и натиснете Enter.
 • След това ще започне процесът, в който цялата ви файлова система ще премине цялостна проверка. Ако SFC открие някаква повреда, той ще се опита да поправи щетите, но само ако е възможно.

Процесът на проверка и корекция може да отнеме известно време, след което те ще ви покажат списък с намерените повредени файлове, както и ще посочат дали нещо е „поправено“. Ако някои файлове действително бяха поправени, рестартирайте компютъра си и след това проверете дали можете да се отървете от грешката api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll .

Метод №3 Изпълнение на командата Chkdsk

Както споменахме в причините, грешката с файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll също може да бъде причинена от различни проблеми с вашия диск. Ако е така, тогава на помощ ни идва следната системна програма, която се нарича Chkdsk. Той е предназначен за намиране и коригиране на грешки на диска. За да го стартирате, направете следното:

 • Както в предишния параграф, изпълнете командния ред.
 • Въведете chkdsk с: / f в него . Ако искате да проверите в друг раздел, тогава просто заменете буквата С с името на друга секция.
 • Всичко ще се случи идентично със SFC. Ако някоя повреда бъде открита и отстранена, рестартирайте компютъра си и проверете дали грешката с файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll е отстранена .

Метод № 4 Вирус и антивирус

Да се ​​счита, че вирусите са виновни за всички проблеми в операционната система, е доста тесноглед. Но изобщо не бива да изключвате вирусни атаки срещу системата, тъй като в нашия случай това може да се случи. Вирусите могат да блокират, променят или дори да изтрият api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll . Ако файлът е заключен, можете да опитате да откриете вредителя с помощта на вашия антивирус и след това да го елиминирате. След това проверете за грешка с посочения файл.

Също така ситуацията може да се крие в точно обратното - вашият Антивирус. Той може погрешно да изброи файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll като опасен и подозрителен файл и да го постави в своята карантина. Тук всичко е просто - отидете в Карантина и потърсете файла. Ако свърши там, просто го върнете в системата и го добавете към списъка за изключване на антивируса.

Метод №5 Инсталирайте Microsoft Visual Studio C ++ 2015 и актуализирайте KB2999226

Тъй като api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll е компонент в Microsoft Visual Studio C ++, ще бъде логично да инсталирате условно последната версия на 2015 г., т.е. Visual Studio C ++ 2015. Следвайте този линк, изтеглете го и го инсталирайте. След това проверете за грешката с файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll .

Ако това не даде резултат, въпреки че този метод може да се счита за най-ефективен, тогава можете да опитате още нещо. Това „нещо“ е да инсталирате актуализация KB2999226, която трябва да бъде инсталирана с Microsoft Visual Studio C ++ 2015, но понякога се появява някаква повреда и това не се случва. За да коригирате грешката с файла api-ms-win-core-file-l2-1-0.dll, трябва сами да инсталирате тази актуализация. Следвайте тази връзка, инсталирайте я и рестартирайте компютъра.

Метод №6 Извършване на възстановяване

Ако никой от горните не помогна, което е много странно, тогава стартирането на възстановяване на системата до последното стабилно състояние е това, което можете да направите в опит да се отървете от проблема с тази DLL. Извършването на този процес е доста лесно, просто отидете на Control Panel - Recovery и следвайте инструкциите в прозореца.

Интересни Статии