Как да поправя грешка 0xc000021a в Windows 8/10?

Грешка 0xc000021a е син екран на смъртта. В началото на живота на операционните системи Windows 8 и Windows 10 винаги има някои грешки. С течение на времето те се решават с помощта на актуализации на тези системи от Microsoft, но някои остават на мястото си.

Точно това е грешката 0xc000021a . В него пише, че компютърът ви се е сблъскал с проблем и трябва да се рестартира. От това може да се направи извод, че са нанесени значителни щети на вътрешната структура на операционната система.

Освен това тази грешка ще се появява всеки път, когато компютърът се стартира. Извършването на възстановяване на системата също не носи никаква полза при справяне с проблема. Затова трябва да знаете точно причините за този проблем.

Причини за грешка 0xc000021a

Този проблем възниква след процеса на актуализиране на Windows . След този процес операционната система отказва да се стартира и можете да видите син екран на смъртта. Има два файла, които причиняват тази грешка. Нека да ги разгледаме.

  • winlogon.exe: както можете да разберете от името на файла, той е отговорен за въвеждането и излизането от операционната система Windows. Този файл може да бъде повреден поради несъответствие с файловата система или помощни програми на трети страни. Ако файлът е повреден, това може да доведе до грешка по време на зареждане на системата.
  • csrss.exe: е вторият файл, който може да причини този проблем. Този файл принадлежи на сървър или клиент на Microsoft. Ако е повреден, може да се появи и грешка.

След като разгледаме причините за грешка 0Xc000021A, нека да преминем към методи за нейното разрешаване.

Метод №1 Ръчно зареждане на системата

За да разрешите този проблем, можете да опитате да заредите Windows ръчно. Зареждането на операционната система в безопасен режим не е достатъчна мярка. Затова трябва да извършите изтеглянето, като използвате опцията „деактивиране на проверката на подписа на драйвера“, която е достъпна в „Разширени опции за зареждане“ . За достъп до тези опции направете следното:

  • Рестартирайте компютъра с натиснат бутон Shift и щракнете върху „Рестартиране“ . Ако не можете да получите достъп до опцията „Reboot“, ще трябва да направите това чрез стартиращото USB флаш устройство .
  • Тези действия ще ви отведат до екрана с настройки. Изберете Проблема за диагностика за достъп до допълнителни инструменти.
  • От следващия екран изберете Разширени опции.
  • На следващия екран можете да видите куп опции. Трябва да изберете „Настройки за изтегляне“.
  • Натиснете клавиша F7, който отговаря за „деактивиране на проверката на подписа на водача“.

Вашият компютър сега трябва да се зарежда с избраната от вас опция.

Метод №2 Поправете проблем с помощта на SFC сканиране

Ако горните методи не можаха да коригират грешката 0Xc000021A, тогава можете да използвате специална системна програма за това. Тя ще може да открие повредени секции от системни файлове и да поправи тези повреди. За да го стартирате, изпълнете следните стъпки:

  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“.
  • Напишете командата sfc / scannow в него
  • След това системата ще започне да проверява за грешки и нейните повредени области. Помощната програма ще ги поправи, ако е възможно.

Интересни Статии