Как да поправя грешка 0x876c0001 на Xbox One?

Някои потребители на Xbox One наскоро започнаха да съобщават за грешка 0x876c0001, когато просто се опитват да играят или използват някакво съдържание на конзолата си.

След като получите тази грешка, нямате достъп до магазина Xbox или ръководството. Приложения като Youtube например се сриват при стартиране. Някои приложения ще откажат да се синхронизират.

Според Microsoft този проблем означава, че съдържанието, до което се опитвате да получите достъп, не е достъпно, което е причинено от проблеми с вашата интернет връзка.

За да коригирате грешка 0x876c0001, трябва да опитате да изчистите кеша, да проверите настройките на вашата интернет връзка, да проверите функционалността на Xbox сървърите и да завършите изграждането на конзолата.

Ако имате външно хранилище, препоръчваме ви да запазите всички важни данни от конзолата в него, преди да преминете към описаните по-долу методи.

Методи за решение

Метод №1 Повторно влизане

Можете да решите този проблем, като излезете от акаунта си и влезете отново. Това решение вече помогна на някои потребители в мрежата. Може би ще имате точно такъв късмет.

Метод №2 Изчистване на Xbox One Cache

Някои потребители успяха да отстранят този проблем, като премахнат повредения кеш на конзолата. За да изчистите кеша, направете следното:

  • Отидете на Настройки на конзолата Xbox. Сега преминете през „Диск и Blu-ray → Blu-ray → Перманентно съхранение“ и изберете опцията за изчистване на устойчивото съхранение. Можете да повторите това действие няколко пъти, за да сте сигурни, че всички злонамерени кеш файлове са били изтрити от конзолата. Също така, не се притеснявайте за спестяването си - те няма да бъдат изтрити.
  • Върнете се на началния екран. Преминете през „Настройки → Мрежа → Настройки на мрежата → Разширени настройки“ и изберете „Промяна на MAC адрес в мрежовия интерфейс на устройството“, след което кликнете върху „Изчистване и рестартиране“
  • Натиснете и задръжте бутона за захранване на конзолата за десет секунди. След това изключете всички кабели, прикрепени към конзолата, от конзолата и отново свържете след няколко минути.
  • Включете конзолата. Отидете в Xbox Store и вижте дали грешка 0x876c0001 е отстранена.

Метод №3 Тестване на връзката ви с Xbox Live

Можете да проверите състоянието на Xbox Live сървърите, като кликнете върху тази връзка. Ако всичко е наред със сървърите и те са в здравословно състояние, опитайте тези стъпки:

  • Преминете през „Настройки → Мрежа → Настройки на мрежата“ и изберете елемента с тестване на вашата мрежова връзка.
  • Ако видите, че загубените пакети надвишават пет процента, тогава трябва да диагностицирате проблеми с вашата мрежова връзка. Или изчакайте няколко минути и повторете теста отново.

Метод №4: Нулиране на конзолата

Ако всички горепосочени методи не могат да ви помогнат при решаването на проблема с грешка 0x876c0001, тогава ще трябва да нулирате конзолата си. Както споменахме по-рано, не забравяйте да запазите всички необходими и важни за вас данни от конзолата, тъй като при нулиране всички те ще бъдат унищожени.

  • Превъртете наляво, за да отворите ръководството.
  • Сега преминете през „Настройки → Всички настройки → Система → Актуализации и информация за конзолата“ и изберете опцията „Нулиране на конзолата“.
  • Ще видите два варианта: „Нулиране и изтриване на всичко“ и „Нулиране, запазване на моите игри и приложения“. Избирайки втората опция, ще премахнете всички потенциално опасни, но ще запазите игрите си.
  • Ако тази опция не реши проблема с грешка 0x876c0001, тогава изберете първата опция.

Интересни Статии