Как да поправите „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“ за iPhone и iPad?

И така, за пореден път трябваше да презаредите устройството си от Apple, но този път на дисплея му се появи съобщението „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“. Каква грешка е това, защо възникна и как да я поправим - ще разгледаме всичко това в нашата статия днес.

Причини за грешката "Този аксесоар вероятно не се поддържа"

За този проблем обикновено могат да бъдат идентифицирани няколко възможни причини:

  • Евтина замяна на оригиналния кабел на Apple Lightning. Някои заместители могат да работят добре и дълго. Някои от тях обаче категорично се отхвърлят от iPhone или iPad.
  • Повреда на оригиналния кабел на мълния. Не е тайна, че светкавичните кабели се износват невероятно бързо. Някои потребители твърдят, че половин година не минава, тъй като техният кабел на Lightning (място близо до конектора) се износва и става неизползваем.
  • Повреден или замърсен порт за зареждане на устройството. Прахът, мръсотията или влагата могат да влязат в отвора под Светкавичния кабел, което води до грешка "Този аксесоар вероятно не се поддържа."

Ние поправяме грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“

Повторно свързване на светкавичен кабел

Така че, този проблем се решава в повечето случаи доста просто. На първо място, трябва да опитате просто да свържете устройството си няколко пъти към кабела на Lightning, за да се опитате да се отървете от грешката. Някои потребители твърдят, че след като повторно свързват зареждането към своя iPhone или iPad няколко пъти, грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“ е изчезнала.

Промяна на USB порт на Mac или PC

Да предположим, че срещнете грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“, докато свързвате вашия iPhone или iPad към вашия компютър / Mac. Възможна причина за този проблем може да е неизправен USB порт.

Опитайте да включите устройството си Apple в различен USB порт и вижте какво ще се случи. Ако грешката във връзката е изчезнала, тогава може да имате някои проблеми директно с USB порта на самия компютър / macbook.

Рестартиране на устройство със свързан кабел на Lightning

Някои потребители силно препоръчват да опитате следното: Свържете Lightning кабела към вашия iPhone или iPad. Изчакайте, докато на дисплея отново се появи грешка „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“. След това рестартирайте устройството си със свързания кабел за зареждане. След като се включи отново, проверете за грешка. По такъв хитър начин хората от време на време заобикалят този проблем.

Номерът със съобщението за грешка

Така че, ако никой от горните не помогна за разрешаването на грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“, тогава можете да прибягвате до един малък трик със самото съобщение. Свържете кабела на Lightning към устройството си Apple и изчакайте да се появи грешката.

Веднага щом се появи, натиснете бутона затваряне на дисплея и задръжте пръста си върху него и след това изключете Lightning кабела от устройството. След това се свържете отново и вижте дали проблемът е отстранен. Този метод помага на много малко, но, както отбелязват потребителите, понякога работи.

Почистване на порта за зареждане на устройството

Както посочихме в причините, грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“ може да се появи поради мръсен порт за зареждане на вашия iPhone или iPad. Можете да разрешите проблема с обикновен порт за почистване.

Вземете нещо като щипка за хартия и внимателно се опитайте да изчистите всичко от конектора за светкавица на устройството. Може би е имало събиране на прах или е имало нещо, което не позволява да се установи правилната връзка с устройството.

Веднага след като приключите с почистването, опитайте отново да свържете Lightning кабела към вашия iPhone или iPad. Замърсяването е втората най-често срещана причина за този проблем. Ако обаче не беше така, ние имаме тъжна новина за вас.

Подмяна на мълниеносен кабел

Добре, нищо очевидно не помага и не можете да зареждате телефона или таблета си от Apple. По метода на изключване не е трудно да се предположи каква е причината за грешката „Този ​​аксесоар вероятно не се поддържа“ е кабелът на Lightning или порта за него на устройството.

Ако използвате кабел на трети страни, а не от Apple, опитайте да го замените с оригиналния. Да, такова решение ще ви струва много повече, но определено ще реши проблема. Ако използвате оригиналния кабел, той може просто да се повреди. Потребителите на Apple постоянно се оплакват, че кабелът на Lightning се срива невероятно бързо. В този случай ще трябва да намерите нов кабел на Lightning.

Е, ако разбирате, че това не е кабел, то определено лежи в порта на устройството. Може да се повреди поради някои събития, след което връзката на зареждането с телефона стана невъзможна. Ако смятате, че това е точно така, препоръчваме ви да се свържете със сервизен център.

Интересни Статии