Как да поправите SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE в Firefox?

Когато се опитате да влезете в някой уеб ресурс, можете да се натъкнете на грешката SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE в браузъра Mozilla Firefox. Много потребители твърдят, че могат да получат достъп до сайта, от който се нуждаят, и да заобиколят грешката, като използват друг браузър. В тази статия ще ви кажем какво причинява тази грешка и как да я поправите.

Причини за SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE

 • Антивирус на трети страни. Най-честата причина за възникването на тази грешка е работата на антивирусен софтуер, обикновено от разработчици на трети страни. Такъв софтуер може да прилага своите "специални" правила към мрежовата връзка на потребителя, което в крайна сметка блокира достъпа до определени уеб ресурси.
 • Разширения на браузъра Firefox. Проблемът може да е разширения, които преди това са били инсталирани от потребителя в браузъра. За да проверите това, просто стартирайте Firefox в безопасен режим, където разширенията не се използват.
 • Настройки на мрежата на Firefox Възможно е да нямате достъп до някой уебсайт поради специфичните мрежови настройки за браузъра. Например, тази ситуация може да възникне при използване на прокси сървър.

Методи за решение SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE

Метод номер 1 Деактивиране на антивирус на трети страни

На първо място, деактивирайте активната защита на антивирус на трета страна, ако има такъв в системата. Основната цел на антивируса е да защити системата на потребителя от различни вирусни заплахи и зловреден софтуер. Въпреки това, понякога може да започне да работи в ущърб на системата. Изключете антивируса, рестартирайте компютъра и се опитайте да въведете желания сайт.

Метод №2 Стартирайте браузъра на Firefox в безопасен режим

Разширенията, които сте инсталирали във вашия браузър Firefox, могат лесно да причинят проблеми при навигация до определени сайтове. Проверката на това е много проста, като влезете в безопасен режим на браузъра. В този режим всички разширения са деактивирани и се прилагат настройките по подразбиране. За да стартирате безопасен режим на Firefox, направете следното:

 1. Стартирайте Mozilla Firefox
 2. щракнете върху бутона под формата на три ивици в горния десен ъгъл и изберете "Помощ";
 3. изберете опцията „Рестартиране без добавки ...“;
 4. щракнете върху бутона „Рестартиране“ в прозореца, който се показва;
 5. кликнете върху бутона „Run in Safe Mode“ в следващия диалогов прозорец.

Опитайте да отидете на необходимия уеб ресурс и проверете дали се появява грешката SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE.

Метод №3 Промяна на мрежовите настройки на браузъра

Друга причина за грешката са мрежовите настройки за браузъра Firefox. Ако не използвате прокси сървър за достъп до Интернет, определено трябва да деактивирате тази опция в настройките на браузъра си. Опитайте следното:

 1. Стартирайте Mozilla Firefox
 2. щракнете върху бутона под формата на три ленти и изберете "Настройки";
 3. отидете на раздела "Основни";
 4. слезте до самата дъно на прозореца и кликнете върху бутона „Конфигуриране“ в секцията за мрежови настройки;
 5. поставете отметка в квадратчето до „Не използвайте прокси сървъри“;
 6. запишете промените и рестартирайте Firefox.

Опитайте да отидете на желания сайт и проверете за грешката SEC_ERROR_BAD_SIGNATURE.

Интересни Статии