Как да поправите "Наличната памет по-малко от 15MB"?

Грешката "Налична памет по-малко от 15MB" в повечето случаи се появява по време на стартирането на една от версиите на такава популярна игра за електронни спортове като Counter Strike. При стартиране се появява малък прозорец с грешка, съобщението за което може да бъде преведено като "Налична памет по-малко от 15MB." Може да има много причини тази грешка да се появи, например, играта е несъвместима с операционната система, на която работи, или някои от нейните файлове са били повредени.

Има няколко решения, които могат да отстранят този проблем и ние ще ги разгледаме в тази статия. Всички решения са невероятно елементарни, така че не би трябвало да има проблеми или трудности при тяхното изпълнение. В материала по-долу ние просто ще се позовем на Counter Strike, тъй като грешката „Налична памет по-малко от 15MB“ може да се появи в много негови версии.

Забележка: Освен това, тази грешка може да се появи в други игри, които не са свързани със серията игри Counter Strike. Ако срещнете този проблем в други игри, можете да използвате решенията по-долу, за да се опитате да го отстраните. Ние обаче не гарантираме, че те ще ви помогнат.

Ние поправяме грешката "Налична памет по-малко от 15MB" при стартиране на Counter Strike

Решение №1 Преинсталиране на Counter Strike / Проверка на целостта на файловете

Нека се опитаме да се отървем от грешката "Наличната памет по-малко от 15 MB" по най-лесния начин - преинсталирайте Counter Strike или проверете целостта на файловете на играта. Има възможност тази грешка да се появи в резултат на повреда на файловете на стартираната игра. Тези повреди могат да бъдат поправени чрез преинсталиране.

Ако вашата версия на Counter Strike е мястото, където трябва да бъде, т.е. в Steam, тогава трябва да проверите целостта на файловете му. Можете да постигнете това, като изпълните следните стъпки:

  • отворен Steam;
  • отидете в библиотеката;
  • щракнете с десния бутон върху Counter Strike и отворете "Properties";
  • отидете на раздела "Локални файлове";
  • кликнете върху бутона "Проверете целостта на файловете на играта ...";
  • изчакайте процеса да приключи.

Ако някои от файловете наистина не са преминали теста, изчакайте, докато се презаредят, и след това опитайте отново да стартирате Counter Strike. Ако отново изтеглите файла, вероятно ще бъде поправена грешката "Налична памет по-малко от 15 MB".

Решение №2 Инсталиране на необходимите библиотеки

Както много от вас знаят, почти всяка игра, работеща на операционната система Windows, изисква софтуерни библиотеки като DirectX, .NET Framework, Microsoft Visual C ++ в системата. Грешката „Налична памет по-малко от 15MB“ може да е резултат от факта, че вашият компютър няма необходимия брой библиотеки.

Обикновено, заедно с лицензирани версии на игри, се доставят и набори от разпределени библиотеки DirectX, .NET Framework, Microsoft Visual C ++ и т.н. Потърсете инсталаторите в главната папка на играта и инсталирайте библиотеките, ако ги намерите. Ако те не са налични, трябва да отидете на официалния уебсайт на Microsoft, в секцията за изтегляне и да изтеглите библиотеките, които се преразпределят.

След като инсталирате всички видове пакети, необходими за повечето библиотечни приложения, опитайте да стартирате Counter Strike и проверете дали грешката "Налична памет по-малко от 15MB" е фиксирана. Струва си да се отбележи, че това решение рядко работи в този случай, но все пак си струва да опитате.

Решение № 3 Промяна на версията на Counter Strike (незадължително)

Може би, като промените CS версията, можете да се отървете от грешката "Налична памет по-малко от 15MB". Да, това решение далеч не е за всеки играч, тъй като често е необходима една или друга версия на играта, но имате възможност да инсталирате друга версия на Counter Strike, след което се опитайте да го направите. Кой знае, може би грешката „Налична памет по-малко от 15 MB“ е била причинена от някаква несъвместимост с вашата система, инсталиран софтуер и т.н. и т.н.

Решение № 4 Експерименти за съвместимост

Нека да отидем малко по-задълбочено в въпроса за съвместимостта на играта с вашата операционна система. Вероятно се опитвате да стартирате доста стара версия на Counter Strike, която не е била предназначена за модерен Windows. Можете да опитате да стартирате инсталирания Counter Strike в режим на съвместимост с определена версия на Windows.

Щракнете с десния бутон върху изпълнимия файл на играта, който се намира в неговата основна папка, и изберете „Свойства“. След това отидете на раздела "Съвместимост". Тук трябва да започнете експериментите си със съвместимост. Ако вашата версия на Counter Strike е доста стара, например 1.6 или Source, тогава можете да опитате да зададете съвместимост с Windows XP.

Струва си да се каже, че грешката "Наличната памет по-малко от 15MB" често се свързва именно с несъвместимостта на приложението и операционната система.

Интересни Статии