Как да поправите "Грешка 633: Модем или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано" на Windows 10?

„Грешка 633: Модем или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано“ се появява главно сред потребителите на операционната система Windows 10 Creators Update (1703), които се опитаха да свържат своя компютър към интернет с помощта на USB модем, който използва набиране. Например, много потребители изпитват подобен проблем с модемите от Huawei в тази категория.

Струва си да се отбележи, че грешката не се появява при автоматично свързани USB модеми. Освен всичко друго, както отбелязват много потребители, подобен проблем не се наблюдава при Windows 10 Anniversary Update (1607), което очевидно показва някакъв смут при последваща актуализация от Microsoft.

За щастие, доста умни потребители вече са намерили няколко начина, които успешно помагат да се справят с грешката "Грешка 633: Модем или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано." Имате ли инсталиран на вашия компютър Windows 10 Anniversary Update и се сблъсквате със същата ситуация? Е, нека се опитаме да го разрешим.

Ръководство за отстраняване на проблеми „Грешка 633: Модем или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано“

Метод номер 1 Коригирайте записите в системния регистър на Windows

Първият начин е леко да промените някои записи в системния регистър на Windows. Просто следвайте инструкциите по-долу:

 • Натиснете клавиатурата Windows + R ;
 • въведете regedit в празен ред и натиснете Enter;
 • след като отворите Редактора на системния регистър, използвайте линията за търсене в горната част на прозореца, за да отидете на подраздел HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ RasMan ;
 • Намерете записа на RequiredPrivileges в дясната част на прозореца и щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката;
 • добавете стойността на SeLoadDriverPrivilege в самия край на параметрите и кликнете върху „OK“;
 • затворете прозореца на системния регистър на Windows и рестартирайте компютъра.

Опитайте отново да свържете компютъра си към Интернет чрез USB модем и проверете дали грешката "Грешка 633: Модемът или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано" е фиксирана. По правило повечето от потребителите помагат на този метод. Ако обаче това не сработи ...

Метод номер 2 Връщане към годишната актуализация на Windows 10 (1607)

Е, ако не успяхте да заобиколите грешката, която се обсъжда, тогава единственото наистина ефективно решение в този случай е да върнете операционната система Windows 10 до Anniversary Update (1607). Така че, за да върнете системата си назад, направете следното:

 • отидете на системата "Настройки"
 • отворете раздела "Актуализация и сигурност";
 • отидете на раздела "Възстановяване"
 • щракнете върху бутона „Старт“ в секцията „Връщане към по-ранна версия“;
 • Сега отговорете на въпроса за причината за връщане към предишната версия;
 • следвайте инструкциите на екрана си, след което ще започне прехвърлянето на системата;

Веднага щом операционната ви система се върне към актуализацията на Windows 10 Anniversary Update (1607), опитайте отново да свържете компютъра си към интернет с помощта на вашия USB модем. Най-вероятно е отстранена грешката „Грешка 633: Модем или друго комуникационно устройство вече се използва или не е конфигурирано“.

Интересни Статии