Как да поправите "1607 Не може да се инсталира InstallShield Scripting Runtime"?

По време на инсталирането на приложения можете да се натъкнете на грешката "1607 Не може да се инсталира InstallShield Scripting Runtime". Тази грешка може да възникне във всички съвременни версии на Windows, от Windows 7 до най-новите версии на Windows 10.

Какво причинява "1607 не може да се инсталира"?

 • Повредена Windows Installer / InstallShield. Най-честата причина за грешката е, че инсталаторът на системата Windows или InstallShield е повреден. Всичко се решава чрез елементарна инсталация чрез преинсталиране на софтуера или преименуване на една папка.
 • Липсва .NET Framework. За да работи инсталаторът на Windows, системата трябва да има последната версия на .NET Framework. За да разрешите грешката, можете да опитате да инсталирате най-новата версия на .NET Framework.
 • Работещите процеси пречат на инсталацията. Някои процеси, работещи в системата, могат да пречат на нормалната инсталация на приложението. Достатъчно е да ги затворите, за да се освободите от грешката.

Ние поправяме грешката "1607 не може да се инсталира"

Решение №1 Преименувайте InstallShield Folder

Грешката, обсъждана днес, може да бъде причинена от повредени файлове InstallShield. Както показва практиката, достатъчно е да преименувате папката InstallShield, за да се отървете от проблема с инсталацията. Направете следното:

 1. отворете вашия системен изследовател;
 2. отидете в директорията "C: \ Program Files (x86) \ Common Files";
 3. преименувайте папката „InstallShield“ в „InstallShield1“;
 4. рестартирайте компютъра си и инсталирайте отново приложението.

Решение №2 Инсталиране на Windows Installer

Файловете на Windows Installer може да са повредени във вашата система, което води до грешка „1607 не може да се инсталира“. За да коригирате това, трябва да направите следното:

 1. следвайте тази връзка и изберете предпочитания от вас език;
 2. щракнете върху бутона „Изтегляне“, за да изтеглите инсталатора;
 3. изчакайте изтеглянето да приключи и стартирайте изтегления файл;
 4. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате инсталатора на Windows;
 5. рестартирайте компютъра.

Решение №3 Инсталиране на .NET Framework

В някои случаи може да възникне грешка в InstallShield поради липсата на необходимата версия на .NET Framework в системата. Следвайте тази връзка, за да изтеглите най-новата .NET Framework (4.8) и да я инсталирате. Рестартирайте компютъра след инсталирането и проверете дали грешката "1607 не може да се инсталира" е решена.

Решение №4 Закриване на работните процеси

Определени процеси могат да пречат на правилната инсталация на приложения и да причинят въпросната грешка. Отворете диспечера на задачите (RMB на лентата на задачите) и прегледайте работните процеси. Потърсете процеси, наречени „idriver.exe“, „msiexec.exe“ или всякакви други процеси със споменаване на „InstallShield“ в тяхното име.

Надяваме се, че решенията, представени в тази статия, ви помогнаха да се отървете от грешката "1607 не може да се инсталира".

Интересни Статии