Как да поправите проблема с изхвърлящия диск в PS4?

Много от собствениците на PlayStation 4 често задават въпроси за това как трайно и необосновано да премахвате дискове от игровата конзола. Всъщност в PS4 няма интелигентност и конзолата не може да „изплюе” дисковете, защото не ги харесва. В този случай инженерите, които имаха ръка в създаването на устройството, бяха виновни за всичко.

Един обикновен нюанс, свързан с дизайна на игрова конзола, се свежда до наличието на гумен крак, инсталиран директно под бутона за изваждане и натискане на дисковете от вътрешността на устройствата. Когато се опитате да избутате игровия диск в конзолата, този крак просто не позволява плъзгащата се част от устройството да стане на мястото си, което води до обратното „изплюване на съдържанието“ навън. Всичко се дължи на факта, че просто трябва да затегнете един винт, скрит под капака на конзолата.

Не се отчайвайте, другарю геймър, за щастие има няколко прости начина за решаване на този утежняващ проблем.

За да започнете, намерете бутона за захранване и го задръжте, докато не чуете сдвоен сигнал. След това ще трябва да рестартирате системата в безопасен режим и да изберете опцията "възстановяване на база данни".

Ако този метод не реши проблема, тогава ще трябва да изключите PS4 от захранването и да го оставите да се охлади за три минути. В идеалния случай, когато се свържете отново, този малък нюанс ще бъде решен.

Можете също така да оборудвате конзолата PS4 с две опори със същия размер, осигурявайки хлабина между гуменото краче и директното задвижване, за да осигурите достатъчно място за директно затваряне. Можете също да отрежете тази ненужна част, като направите вашата телевизионна приставка малко по-лесна.

Тези временни корекции обаче, според моя опит, ще позволят на задвижването да работи без проблеми само няколко дни, след което всичко ще трябва да се повтори отново.

Пълната корекция на този нюанс ще ви изисква някои ръчни умения.

Вземете своя PS4 и погледнете лъскавата част на блока, покриваща тавата с дискове. Ще трябва да премахнете този капак, като го натиснете леко и го плъзнете в обратна посока. Предметът на вашето търсене ще бъде представен от обикновен зъбчак, който можете да видите на снимката по-долу.

Разположен е доста близо до предната част на конзолата директно по протежение на лявата страна. Предполага се, че този винт първоначално не е затегнат здраво, което доведе до проблеми с капризното задвижване.

След като намерите този винт, ще трябва да намерите малка отвертка, да я вземете и да я завъртите няколко пъти по посока на часовниковата стрелка. Основното нещо е да не прекалявате, за да не разбиете напълно игровата конзола - три оборота ще са повече от достатъчни.

Най-интересното е, че с течение на времето този винт така или иначе ще се развие, в резултат на което отново ще трябва да отворите „пациента“ и да вземете пуф. По правило такава процедура ще трябва да се провежда веднъж на три месеца.

Ако не искате да поемате рискове и имате много свободно време, което можете да отделите не само за игровата конзола, тогава можете просто да се свържете с Sony и да го изпратите за ремонт. Вярно е, че в този случай никой няма да ви каже точната дата на нейното връщане, защото това е предвидено в гаранционните условия. Решете сами.

Интересни Статии