Как да поправите „Няма достатъчно права за изтриване. Свържете се със системния си администратор? “

Деинсталирането на някои приложения може да се провали поради появата на прозорец, в който ще бъде указано, че „ Няма достатъчно права за деинсталиране. Свържете се със системния си администратор . “ Най-често причината за неизправността е, че деинсталаторът не намери параметрите, необходими за изтриване в системния регистър.

Решаване на проблеми

Първият приоритет е решаването на проблема при зареждане на операционната система в безопасен режим и опит за повторно премахване. Ако това не помогне, опитайте следните методи, след като затворите прозореца за деинсталиране и се уверете, че помощната програма за деинсталиране не се изпълнява в диспечера на задачите:

  1. Намалете критериите за контрол на акаунта си . Следвайте пътя: „Контролен панел“ => „Контрол на потребителски акаунт“ => „Промяна на настройките за контрол на потребителските акаунти“. В прозореца преместете плъзгача до самото дъно, потвърдете промяната, като щракнете върху OK.
  2. Използвайте помощни програми за деинсталиране на трети страни . Тя може да бъде Деинсталиране на инструмент или CCleaner. Те трябва само да изберат проблемното приложение и да потвърдят неговото деинсталиране.
  3. Проверете компютъра си за вируси .
  4. Превърнете системата до предишната точка за възстановяване .
  5. Промяна на правата . За целта отидете в директорията, в която се намира проблемното приложение. В него кликнете с десния бутон на мишката и следвайте пътя: "Properties" => "Security". В този раздел всички групи и потребители трябва да зададат пълен достъп. Изберете всеки ред и кликнете върху „Промяна“, след което съответната опция ще стане достъпна.

Ако никое от горните не разреши грешката „ Недостатъчни разрешения за изтриване. Свържете се със системния си администратор “, което означава, че приложението е толкова стабилно, че няма да„ оцелее “просто преинсталиране на Windows.

Интересни Статии