Как да поправите грешката sxstrace.exe?

Следващият път, когато стартирате някоя програма или видео игра, потребителите на операционните системи Windows 7/8 / 8.1 / 10 може да срещнат грешката Sxstrace.exe. Естествено, след като възникне грешка, потребителите няма да имат достъп до желаното съдържание, тъй като сега на пътя им ще се появи грешка. Следното съобщение е прикачено към грешката:

Приложението не може да бъде стартирано, тъй като паралелната му конфигурация е неправилна. За повече информация вижте дневника на събитията на приложението или използвайте инструмента за команден ред sxstrace.exe за повече информация.

От текста на съобщението за грешка можете да предположите, че проблемът е възникнал поради изпълнителен файл, наречен sxstrace.exe. Това обаче е напълно погрешно. Ако го прочетете внимателно, ще разберете, че sxstrace.exe е програма, до която можете да получите достъп чрез командния ред.

Sxstrace.exe е помощна програма за Windows, която се използва за диагностициране на компоненти или системни манифести. Точно същото, сега ще използваме тази помощна програма, за да открием причината за неуспеха по време на стартирането на програмата или играта, от която се нуждаете.

Fix sxstrace.exe грешка

И така, сега ще ви покажем как да разберете причината за този проблем с помощта на програмата Sxstrace.exe. Първо трябва да отворите командния ред с права на администратор. Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)".

На следващо място, веднага след като пред вас се появи черен прозорец на командния ред, въведете командата sxstrace trace /logfile:sxstrace.etl в него. Тази команда ще започне процеса на проследяване (или проследяване). Без да затваряте командния ред, стартирайте програмата, по време на изпълнението на която възниква грешката Sxstrace.exe.

Затворете диалоговия прозорец за грешка веднага щом се появи пред вас. В все още отворения команден ред въведете sxstrace parse /logfile:sxstrace.etl /outfile:sxstrace.txt и натиснете Enter. Сега просто отворете sxstrace.txt файла и погледнете намерените лоши елементи в системата. За да разрешите проблема с грешката Sxstrace.exe, ще трябва да надградите тези елементи.

Интересни Статии