Как да поправите грешката със синия екран на смъртта и код 0x00000005: INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT?

Някои потребители започнаха да се оплакват от появата на BSOD грешка 0x00000005: INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT. Знаем, че син потребител се появява при потребители на Windows 8.1, но има причина да се смята, че има тенденция към грешки в други ОС. В коментарите за грешка се посочва, че системният процес не може да се присъедини към друг съществуващ процес. След грешка е необходима актуализация на системата, въпреки че това не винаги помага. Понякога системата замръзва по време на актуализацията. Трябва да принудите да рестартирате компютъра. Тогава се появява Windows с фабричните настройки. Ако преди сте инсталирали приложения, игри или друга информация, всичко това изчезва.

След първата поява на синия екран много потребители просто възстановяват данни и продължават да използват системата. Не си струва да правите това, много е вероятно грешката да се повтори и постоянното преинсталиране на приложения отнема много дълго време. Най-добрият изход е да се отстрани причината за неизправността.

Метод №1: Деинсталирайте драйвера на тъчпада Synaptics

Този драйвер е отговорен за обработката на сигнали от тъчпада. Тя ви позволява да използвате жестове, за да контролирате курсора на мишката и да изпълнявате прости задачи. В повечето случаи този драйвер причинява BSOD грешка, така че трябва да го премахнете.

Как да премахнете драйвера:

 1. щракнете върху RMB в „My Computer“ и изберете „Properties“ ;
 2. отидете на „Диспечер на устройства“ ;
 3. отворете списъка с „Мишки и други насочващи устройства“ ;
 4. намерете тъчпада и щракнете двукратно върху него;
 5. отидете на раздела „Драйвер“ и кликнете върху бутона „Изтриване“ ;
 6. отидете в секцията "Контролни панели" под името "Програми и компоненти" ;
 7. Търсим програмата “Synaptics Touchpad”, изберете я и кликнете върху бутона “Delete” .

След премахването на софтуера тъчпадът ще продължи да работи, много потребители дори няма да забележат значителна разлика. Все още има разлики: тъчпадът вече няма да поддържа управление с жестове и едновременно натискане на клавиатурни клавиши с бутони на тъчпада.

За да не загубите тези функции, препоръчваме да изтеглите драйвера от официалния уебсайт на фирмата производител Synaptics. Друг драйвер често е наличен на уебсайта на разработчика на лаптопи. Дори ако оригиналният, нов софтуер не работи, ще трябва да се откажете от използването му. Не е необходимо да използвате оригиналните драйвери на тъчпада, можем да изтегляме софтуер от трети разработчици, например Precision Touchpad, ELAN.

Метод номер 2: актуализация / възстановяване на Windows

Грешка 0x00000005: INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT вече е известен на разработчиците на Microsoft Corporation. Има надежда, че скоро ще се появи решение за проблема (той може да е излязъл в момента на четене). Нормалната процедура за актуализация често може да помогне за премахване на синия екран на смъртта.

Как да актуализирате Windows:

 1. отворете панела "Старт" и въведете името на необходимия инструмент "Windows Update", щракнете върху едноименния ред в търсенето;
 2. кликнете върху бутона "Проверете сега" ;
 3. ако търсенето е било успешно, потвърждаваме намерението да изтеглите и инсталирате актуализацията.

Части от потребителите могат да бъдат подпомогнати от обратното действие - отмяна на системата. Ако разработчиците са допуснали грешки в последната актуализация, единственият изход е да се върнете към предишната стабилна версия на системата.

Как да върнете Windows:

 1. отидете на „Контролен панел“ и отворете секцията „Възстановяване“ ;
 2. кликнете върху бутона "Стартиране на възстановяването на системата" ;
 3. изберете точката, която е най-подходяща за възстановяване;
 4. Започваме процедурата за връщане назад, следвайки съветника за възстановяване.

Важно! За да се върнете към Windows 10, може да ви е необходима системна дистрибуция.

Метод номер 3: сканирайте системата с антивирус

Вирусите често увреждат системата, нарушавайки стабилността на нейната работа. Съвременният злонамерен код може да проникне в почти всяка секция на ОС. За да възстановите нормалната работа на Windows, трябва да стартирате пълно сканиране на системата с антивирусен софтуер. Всеки антивирусен софтуер е подходящ, основното е наличието на актуални подписи на база данни и редовни актуализации на антивируса.

След сканиране на системата има смисъл да започнете възстановяване на системата (въведете sfc / scannow в командния ред). Ако системните файлове са били повредени, сега системата автоматично ще поправи проблемните елементи.

Към днешна дата всички известни решения на BSOD грешката 0x00000005 са изброени по-горе. Има голяма вероятност да помогнат за предотвратяване на по-нататъшното появяване на сини екрани. Ако нямате късмет да поправите грешката, ще трябва да изчакате малко до излизането на следващата актуализация на Windows.

Интересни Статии