Как да поправите грешката "SystemSettingsAdminFlow" на Windows 10?

SystemSettingsAdminFlow е изпълним файл, част от операционната система Windows, която управлява административните привилегии за различни файлове. Тази грешка се характеризира с изскачащ прозорец със съобщение, което изисква намеса на администратора.

Тази грешка присъства и в по-старите версии на Windows . Въпреки това, в Windows 10, особено в техническата версия за преглед 10061, хората могат да видят тази грешка около двадесет пъти за един ден. И понякога може да се прояви непрекъснато.

Има две решения на грешката с "SystemSettingsAdminFlow".

Ние решаваме грешката "SystemSettingsAdminFlow"

Метод №1 Актуализирайте Windows до последната версия

S ystemSettingsAdminFlow е добре известна грешка при сглобяването на 10061 и тя беше коригирана в номер на версията 10074. Ето защо би било най-логично просто да надстроите до тази версия, което би трябвало да реши проблема.

  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Контролен панел“.
  • След това отидете на Windows Update и проверете за налични актуализации. Ако имате build 10061, системата определено трябва да намери някои актуализации. След като ги инсталирате, рестартирайте компютъра.

След изпълнение на този прост метод, грешката с файла "SystemSettingsAdminFlow" трябва да изчезне. В някои случаи обаче това по някаква причина не се случва и проблемът остава в системата. Ако това се случи, тогава преминете към следващия метод в списъка.

Метод №2 Извършване на настройки в „Местни политики за сигурност“

  • Натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете secpol.msc в празен ред, за да отворите „Локални политики за сигурност“.
  • В левия панел за навигация, под „Настройки за сигурност“, отворете раздела „Локални политики“ и кликнете върху „Настройки за сигурност“.
  • Намерете в списъка „Контрол на потребителските акаунти: Активиране на режима за одобрение на администратора“. Кликнете два пъти върху този параметър и отидете на неговите свойства.
  • Задайте правилото на „Разрешено“, след което щракнете върху „Приложи“ и затворете прозореца. Върнете се към операционната система Windows .

Най-вероятно след това проблемът с файла SystemSettingsAdminFlow трябва да изчезне и да не ви притеснява повече.

Интересни Статии