Как да поправите грешката "Steam сървърите са твърде заети ..."?

Сървърите на Steam са твърде заети, за да обработят вашата заявка - това е точно грешката, която много потребители на Steam не искат да виждат на своя компютър. Четейки тези редове, можем да предположим, че вие ​​сами вече сте се сблъскали с този проблем. Струва си да се отбележи, че може да възникне грешка при стартиране на абсолютно всяка игра във вашата библиотека, която е необходима за инсталиране на актуализация. Самият код за грешка също може да варира, но всъщност това не променя въпроса.

Някои играчи, приели текста в съобщението като молба за изчакване, чакаха цели седмици, но грешката „Steam сървърите са твърде заети ...“ не отиде никъде. От това може да се направи един прост извод: не само заетите Steam сървъри могат да причинят тази грешка. И така, какво може да я причини? Всъщност има редица причини: отказ в операционната система, антивирус, защитна стена, рутер, избрана област за изтегляне, повреда на файлове в Steam и други. Като цяло страхотен списък.

В тази статия решихме да съберем решения за грешката "Steam сървърите са твърде заети ...", с които можете да опитате да се отървете от нея. Също така си струва да се отбележи следното: можете да приложите всичко по-долу към грешка с който и да е код, например 53, 4, 2 и т.н.

"Паровите сървъри са твърде заети ...": методи за коригиране

Решение №1: Рестартирайте компютъра / рестартирайте Steam

Доста просто решение, когато се появи грешката "Steam сървърите са твърде заети ..." е да рестартирате компютъра. Възможно е да има някакъв проблем в операционната ви система, в резултат на което Steam не може да се свърже със сървъра, за да актуализира / завърши инсталацията на играта. Освен това, като опция можете да опитате да рестартирате самия клиент на Steam. Струва си да се отбележи, че Steam често може да се срине, например, някои игри изобщо спират да работят.

Решение №2 Промяна на региона

Ако играта ви е била необходима, за да изтеглите актуализацията, но грешката "Steam сървърите са прекалено заети ..." се намеси във вашия начин - опитайте да промените региона за изтегляне в настройките на Steam клиента. Промяната на региона на зареждане е изключително проста:

  • отворен Steam;
  • щракнете върху бутона „Steam“ в горния ляв ъгъл на прозореца на клиента и изберете „Settings“ от контекстното меню;
  • отидете на раздела „Изтегляния“;
  • щракнете върху падащото меню „Регион за изтегляне“ и опитайте да изберете някой друг регион за изтегляне на съдържание в Steam.

Експериментирайте и се опитайте да заобиколите грешката "Steam сървърите са твърде заети ...". Заслужава да се отбележи, че някои потребители по този начин успяват да заобиколят това досадно съобщение. Ако обаче не ви е помогнало, нека да продължим.

Решение №3 Рестартиране на рутера

Сега нека насочим очите си към нещо друго - рутер. Ако сте собственик на такова полезно устройство, тогава знайте, че от време на време може да започне да се повреди, което води до доста неприятни проблеми. Особено, когато почти никога не го рестартирате. Грешката „Паровите сървъри са твърде заети ...“ може просто да означава проблеми с рутера. За да рестартирате такова оборудване, просто трябва да изключите захранването от него за двадесет секунди и след това да го свържете обратно.

Решение №4 Деактивиране на антивирусна и защитна стена

Грешката "Steam сървърите са прекалено заети ..." при стартиране на играта, от която се нуждаете, може да възникне и поради намесата на софтуер като антивирусна защита на системата или защитна стена на трета страна. Антивирусът може да блокира някои файлове, изтеглени от сървъри, а защитната стена може да блокира мрежова връзка със сървърите.

По принцип трябва да опитате да деактивирате този софтуер и след това да видите дали грешката "Steam сървърите е прекалено заета ...". За съжаление, ще трябва да се справите сами с антивирус на трети страни, тъй като различният софтуер има свои собствени характеристики, например някои антивирусни продукти могат да бъдат деактивирани през тавата в панела за уведомяване, а други ще трябва да бъдат напълно премахнати.

Все пак, нека все пак да видим как да изключите защитната стена на системата като използвате за пример операционна система Windows 10. Направете следното:

  • натиснете Win + S;
  • Намерете „Контролен панел“ и го отворете;
  • Отворете защитната стена на Windows Defender
  • следвайте връзката „Включване или изключване на защитната стена на Windows Defender“;
  • деактивирайте защитната стена на Windows за всички видове мрежи;

Толкова просто. След като деактивирате антивируса и защитната стена, опитайте да стартирате играта, която ви е необходима в библиотеката на Steam, за да проверите за грешката "Steam сървърите са твърде заети ...".

Решение № 5 Преинсталирайте Steam

Може би последното решение в тази ситуация е да преинсталирате вашия Steam клиент. Използвайте клиентската деинсталация, както и напълно да се отървете от файлове, останали след премахването, т.е. просто изтрийте трайно папката Steam. След това отидете на официалния уебсайт на услугата за разпространение, изтеглете инсталационния пакет и инсталирайте отново Steam на системата. Да, ще трябва да се отървете от всичките си инсталирани игри в библиотеката, но това е цената за коригиране на грешката „Steam сървърите са твърде заети ...“. В краен случай можете да архивирате библиотеката си предварително.

Решение № 6 Просто изчакайте

Ако току-що сте срещнали тази грешка, препоръчваме ви да изслушате приложеното към нея съобщение и просто да изчакате малко. Може би в момента сървърите на Steam наистина са в изключително натоварено състояние. Най-малкото, опитайте се да направите това, ако никой от горните не е помогнал да се отървете от „Сървърите на Steam са твърде заети ...“.

Интересни Статии