Как да поправите грешката "Periscope не се поддържа на вашето устройство"?

Услугата за поточно предаване Periscope на Twitter почти моментално стана популярна сред широк кръг хора поради своята лекота на използване и способността да се стриймва почти моментално. Въпреки това някои потребители срещат проблеми още на етапа на инсталиране на марков клиент от магазина на Google Play, тъй като получават съобщение, че „Periscope не се поддържа на вашето устройство“. Как да бъде в този случай, какви системни изисквания трябва да се спазват, както и да конфигурирате Periscope на друго устройство, ще опишем в тази статия.

Защо възниква грешка в инсталацията?

Тъй като социалната услуга Periscope е изцяло изградена около видео стрийминг, за да използвате своите възможности, да създадете стрийминг излъчване, да гледате видеоклипове на други хора и дори да участвате в дискусии за различни излъчвания, трябва да имате устройство с подходяща мощност. Както показват разработчиците на собственото приложение Periscope, по отношение на устройствата с Android минималните системни изисквания са смартфон (не таблет!) С Android KitKat OS 4.4 или по-нова версия, с поне 512 MB RAM, а също и с предна камера по-малко от 3 MP.

Изискването за камера е проста формалност, намекваща, че камера с по-ниска разделителна способност просто няма да може да изпрати достатъчно висококачествена снимка на участниците в излъчването. В същото време изискванията за версията на операционната система и количеството RAM са много строги и се проверяват на етапа на инсталиране. Ако устройството ви не отговаря на декларираните параметри, магазинът на Google Play ще ви информира, че „Periscope не се поддържа на вашето устройство“.

Как да поправите грешката "Periscope не се поддържа на вашето устройство"?

Ако сте сигурни, че капацитетът на паметта във вашия смартфон е достатъчен за използване на Periscope, тогава магазинът издаде грешка поради остаряла версия на операционната система. Проверете за актуализации за вашия модел и инсталирайте Android OS версия 4.4 или по-нова. След това опитайте да инсталирате приложението отново.

Ако версията на софтуера отговаря на изискванията, но все пак виждате грешка, вероятно проблемът е в количеството RAM. Не бъркайте този тип памет с количеството памет за съхранение на данни. Невъзможно е да го разширите. Само смяната на устройството ще помогне.

В този случай препоръчваме да инсталирате Periscope на вашия компютър, като използвате инструкциите по-долу.

Как да инсталирате перископ на компютър?

  • Изтеглете BlueStack 2, като кликнете върху този линк.
  • Инсталирайте изтеглената програма на компютъра.
  • Отворете го и влезте с вашето потребителско име и парола за Gmail.
  • След като влезете, въведете Periscope в горния ляв ъгъл на прозореца BlueStack 2 и инсталирайте приложението.
  • След изтегляне и инсталиране на клиента Periscope, нова икона ще бъде добавена към прозореца BlueStack 2. Кликнете върху него, за да отворите ново приложение.
  • Влезте в Periscope чрез съществуващ акаунт или създайте нов. Използвайте своя акаунт в Twitter, за да влезете. За да се регистрирате, ще ви е необходим активен телефонен номер.
  • След като влезете в акаунта си, можете напълно да използвате Periscope, ако вашият компютър има уеб камера.

Интересни Статии