Как да поправите грешката "Мениджърът на прозорци на работния плот приключи работа с кода (0x8898009b)"?

Съобщението 0x8898009b (Мениджърът на прозорците на работния плот приключи работа с кода (0x8898009b)) обикновено се появява за онези потребители, които имат видеокарта, произведена от ATI (AMD). Неуспехът възниква както при стартиране на системата, така и по време на възпроизвеждане на видео, такива обикновени операции. Причината е проблем със системните компоненти и драйвери на видео.

Методи за решаване на грешка 0x8898009b

Той се решава по следните начини:

  1. Уверете се, че софтуерът на вашия компютър е актуален. Инсталирайте всички актуализации на Windows и най-новия драйвер на вашата графична карта. Проверете дали за дънната платка не е пуснат по-нов фърмуер от този, който се използва в момента. Има смисъл да потърсите в диспечера на устройства, че в секцията „Видео адаптери“ няма кръстосани кръстове срещу устройствата. Ако са, тогава определено преинсталирайте драйвера на видеокартата.
  2. „Играй наоколо“ с актуализации. Принудителното премахване на следните актуализации на системата понякога помага: kb4093118 и kb2952664. За да направите това, следвайте пътя: "Контролен панел" => "Програми и функции" => "Инсталирани актуализации", маркирайте посочените актуализации и кликнете върху бутона "Изтриване" в горната част.
  3. Задайте HPET таймера. Изпълнете командния ред с права на администратор. Въведете командата bcdedit / set useplatform clock true, стартирайте я с натискане на Enter, рестартирайте системата.
  4. Активирайте Aero интерфейса насила. Щракнете върху Win + r, въведете regedit. Намираме пътя HKEY_CURRENT_USER \ Софтуер \ Microsoft \ Windows \ DWM. Създайте три реда UseMachineCheck, Blur, Animations в клона на DWORD (32-битова стойност) и посочете стойността 0 навсякъде. Затворете редактора на системния регистър, отворете командния ред с права на администратор. Започнете, като натиснете Enter на свой ред командите Net Stop uxsms и Net Start uxsms. От нулата на работния плот щракнете с десния бутон на мишката и след това: "Персонализация" => "Аеро теми" и изберете произволна опция. След това грешка 0x8898009b (Мениджърът на прозорците на работния плот приключи работа с кода (0x8898009b)) ще спре да ви безпокои.

Интересни Статии